ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διευθυντής ΠΟΥ στην Ευρώπη: «Εάν δεν απομονώσουμε τα κρούσματα μπορεί να έρθει ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα κορωνοϊού»

Διευθυντής ΠΟΥ στην Ευρώπη: «Εάν δεν απομονώσουμε τα κρούσματα μπορεί να έρθει ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα κορωνοϊού»

Για πιθανό «πολύ καταστροφικό» δεύτερο κύμα της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, αν δεν καταφέρουμε να απομονώσουμε τις νέες εστίες κρουσμάτων, έκανε λόγο ο διευθυντής του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, Hans Kluge, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ρωσικά, ώστε να ενημερωθούν οι χώρες που χρησιμοποιούν ως βασική τους τη ρωσική γλώσσα.

Ο κ. Kluge προειδοποίησε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για ένα δεύτερο κύμα, όμως, με δεδομένο ότι όλες οι χώρες ξεκινούν να άρουν τα περιοριστικά μέτρα, οι πιθανότητες να έχουμε αναζωπύρωση της πανδημίας είναι πολύ μεγάλες.

«Δεν έχουμε ούτε εμβόλιο, ούτε θεραπεία για την Covid-19», δήλωσε ο Hans Kluge και πρόσθεσε: «Το δεύτερο κύμα δεν είναι αναπόφευκτο. Όμως ένας αυξανόμενος αριθμός εθνών καταργεί τους περιορισμούς και υπάρχει μια σαφής απειλή για επανάλειψη της Covid-19. Εάν αυτά τα κρούσματα δεν είναι απομονωμένα, μπορεί να έρθει ένα δεύτερο κύμα και μπορεί να είναι πολύ καταστροφικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν, όμως και καλά νέα, όπως επεσήμανε στις δηλώσεις του διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα του ΠΟΥ. «Ο κόσμος είναι πλέον σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό μετά το πρώτο ξέσπασμα. Καταλαβαίνουμε καλύτερα τον ιό, γεγονός που βοηθά πολύ στο πώς πρέπει να προετοιμαστούμε», τόνισε ο Kluge.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.