ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Περού: 137 νεκροί από κορωνοϊό σε ένα 24ωρο – Πάνω από 5.000 συνολικά

Περού: 137 νεκροί από κορωνοϊό σε ένα 24ωρο – Πάνω από 5.000 συνολικά

Στο Περού, τη χώρα όπου καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στη Λατινική Αμερική, πίσω μόνο από τη Βραζιλία, ξεπεράστηκε χθες το όριο των 5.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται πλέον σε 5.031 νεκρούς, εκ των οποίων 137 υπέκυψαν στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε κατά 4.284 το ίδιο διάστημα, με το σύνολό τους να φθάνει τα 183.198.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται δεύτερο σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης και τρίτο σε αριθμό θανάτων στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία (210 εκατ. κάτοικοι) και το Μεξικό (127 εκατ.).

Πάνω από 9.000 άνθρωποι νοσηλεύονται στη χώρα, έχοντας βυθίσει σε κρίση το σύστημα υγείας, το οποίο είναι αντιμέτωπο ιδίως με τεράστιες ελλείψεις οξυγόνου για τη θεραπεία των ασθενών με COVID-19, σε βαθμό που ο περουβιανός πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι πλέον το οξυγόνο κηρύσσεται «στρατηγικός πόρος».

«Ανακηρύσσουμε το οξυγόνο στρατηγικό υγειονομικό πόρο, η αξιοποίηση του οποίου για ιατρικούς λόγους έχει προτεραιότητα σε σχέση με τη βιομηχανική χρήση», τόνισε ο Βισκάρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω Διαδικτύου.

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται τουλάχιστον 146 αστυνομικοί· 61 γιατροί και μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων· οκτώ πυροσβέστες· και 20 δημοσιογράφοι, οι οποίοι μολύνθηκαν ενώ έκαναν ρεπορτάζ, σύμφωνα με τις αρχές.

Στο Περού εξακολουθούν να ισχύουν μέτρα περιορισμού από τη 16η Μαρτίου. Επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ τα σύνορα παραμένουν κλειστά, προκειμένου να εμποδιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες Πέμπτη έφθασαν στην περουβιανή επικράτεια 85 γιατροί από την Κούβα, για να υποστηρίξουν το περουβιανό υγειονομικό προσωπικό στον αγώνα του εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.