ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ιράν: 63 θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο – Έπεσε κάτω από το «όριο» των 3.000 ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Ιράν: 63 θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο – Έπεσε κάτω από το «όριο» των 3.000 ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Κάτω από το «όριο» των 3.000, έπεσε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Ιράν το τελευταίο 24ωρο, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκαν και 63 νέοι θάνατοι.

Οι υγειονομικές αρχές στο Ιράν κατέγραψαν 2.886 νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα να ανέλθει σε 167.156 ο συνολικός αριθμός όσων έχουν προσβληθεί από την ασθένεια από το Φεβρουάριο οπότε και εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων, που είχε αρχίσει πάλι να αυξάνεται από τις αρχές Μαΐου, κατέρριψε χθες το ρεκόρ με 3.574 νέους ασθενείς να καταγράφονται μέσα σε 24 ώρες, έπειτα από τρεις ημέρες που κυμαινόταν κάτω από το όριο των 3.000 την ημέρα.

Από χθες μέχρι σήμερα, οι αρχές κατέγραψαν εξάλλου 63 νέους θανάτους που οφείλονται στην ασθένεια, δήλωσε ο Τζαχανπούρ στην κρατική τηλεόραση.

Με αυτούς ο επίσημος απολογισμός ανέρχεται στους 8.134 θανάτους στο Ιράν, την χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στη Μέση Ανατολή.

Από τον Απρίλιο, οι αρχές, που δεν επέβαλαν ποτέ lockdown, ήραν σταδιακά τους περιορισμούς και τα μέτρα που αποσκοπούσαν να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του ιού, σε σημείο ώστε η ζωή να ξαναβρεί έναν σχεδόν φυσιολογικό ρυθμό στις περισσότερες από τις 31 επαρχίες της χώρας.

Η αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων της Covid-19 που παρατηρήθηκε μετά το χαμηλό σημείο που είχε αγγίξει στις 2 Μαΐου ανησυχεί ωστόσο τις αρχές, που πολλαπλασιάζουν τις προειδοποιήσεις και καλούν τους πολίτες να μην ξεχνούν ότι η ασθένεια εξακολουθεί να είναι παρούσα στη χώρα.

Η αύξηση αυτή μπορεί να συνδέεται με το γεγονός ότι έχουν πολλαπλασιασθεί τα διαγνωστικά τεστ, από τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ενώ η ιχνηλάτηση γίνεται πιο συστηματική.

Όμως ξένοι ειδικοί όπως και ορισμένοι Ιρανοί αξιωματούχοι εκφράζουν την εκτίμηση πως τα επίσημα στοιχεία είναι κατά πολύ κατώτερα των πραγματικών.

Ο Τζαχανπούρ είπε πως η επαρχία Χουζεστάν (νοτιοδυτικό Ιράν) παραμένει “κόκκινη”, δηλ. ο κίνδυνος που συνδέεται με την ασθένεια θεωρείται πως βρίσκεται στον ύψιστο βαθμό και κατά συνέπεια εφαρμόζονται πολλοί περιορισμοί.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας ανέφερε επίσης πως άλλες επτά επαρχίες, κυρίως στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας, είναι σε “κατάσταση υγειονομικού συναγερμού”, δηλαδή δύο λιγότερες σε σχέση με την Τετάρτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις περιοχές αυτές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, οι άνθρωποι “πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθούν τις συστάσεις κοινωνικής αποστασιοποίησης, να φοράνε μάσκα και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.