Μ. Δερμιτζάκης: «6-10.000 ασυμπτωματικοί τουρίστες θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι»

Μ. Δερμιτζάκης: «6-10.000 ασυμπτωματικοί τουρίστες θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι»

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη, το καλοκαίρι αναμένεται να έρθουν 6-10.000 ασυμπτωματικοί τουρίστες στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, για τον κ. Δερμιτζάκη, είναι δεδομένο ότι ακόμα και για τις 29 πρώτες χώρες -που θεωρούνται οι πλέον ασφαλείς- αναπόφευκτα θα υπάρξει ένας αριθμός τουριστών, που θα έρθει με κορωνοϊό στη χώρα μας, χωρίς να παρουσιάζει συμπτώματα.

Όταν αναμένεται να έρθουν 6 με 10 εκατομμύρια κόσμος, οπωσδήποτε κάποιοι θα είναι κρούσματα. Επομένως πρέπει να έχουμε τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε, τονίζει και προσθέτει πως ακόμη κι αν αυτές οι χώρες ήταν στα ίδια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα- που είναι λίγο χειρότερα σε σχέση με εμάς- θα υπήρχε ένα ποσοστό κρουσμάτων.

Με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό του καθηγητή, 6 με 10.000 τουρίστες που θα επισκεφθούν την χώρα μας θα είναι ασυμπωματικοί και περίπου 600- 700, θα νοσήσουν με συμπτώματα κορωνοιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση ο κος Δερμιτζάκης είναι καθησυχαστικός ξεκαθαρίζοντας πως το παραπάνω μέγεθος κρουσμάτων είναι αντιμετωπίσιμο από την στιγμή που οι συμπεριφορές της κοινότητας θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.