ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Σχεδόν 400.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό παγκοσμίως – Πάνω από 600.000 εξαιτίας της γρίπης

Σχεδόν 400.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό παγκοσμίως – Πάνω από 600.000 εξαιτίας της γρίπης

Σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το πρακτορείο Reuters, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως, ξεπέρασαν σήμερα τα 7 εκατομμύρια, καθώς αυξάνονται οι μολύνσεις στη Βραζιλία και την Ινδία.

​Αξίζει να σημειωθεί όμως, πως εξαιτίας της «απλής» γρίπης πάνω από 600.000 συνάνθρωποι μας έχουν καταλήξει.

Περίπου το 30% των κρουσμάτων κορωνοϊού (2 εκατομμύρια) έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Λατινική Αμερική ακολουθεί με το 15% των κρουσμάτων.

Οι θάνατοι από την ασθένεια Covid-19 παγκοσμίως πλησιάζουν τους 400.000. Σχεδόν 110.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, όμως τα θύματα αυξάνονται τάχιστα και στη Λατινική Αμερική.

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 έφτασε μέσα σε πέντε μήνες τον ετήσιο αριθμό των θανάτων από ελονοσία, μια από τις πιο θανατηφόρες μολυσματικές ασθένειες.

Ο πρώτος θάνατος από την Covid-19 αναφέρθηκε στις 10 Ιανουαρίου στην Ουχάν της Κίνας. Στις αρχές Απριλίου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100.000 και χρειάστηκαν μόνο 23 ημέρες για να αυξηθούν από τους 300.000 στους 400.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων πιστεύεται ότι είναι υψηλότερος, καθώς πολλές χώρες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις σε όλους τους ασθενείς και ορισμένες δεν συμπεριλαμβάνουν στον απολογισμό τους θανάτους εκτός των νοσοκομείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.