ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Το 60% του «Ρούζβελτ» έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Το 60% του «Ρούζβελτ» έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του κορωνοϊού

Το μέγεθος της μεταδοτικότητας και της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί πίσω από την αντιμαχία για τον καπετάνιο του αεροπλανοφόρου «Θιοντόρ Ρούζβελτ» αναδεικνύει η έρευνα αντισωμάτων που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο του ναυτικού προσωπικού, δηλαδή σε περισσότερους από 5.000 μέλη του πληρώματος.

Όπως αποδείχθηκε μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, το 60% του πληρώματος είχε αντισώματα της ασθένειας Covid-19, κάτι που σημαίνει ότι οι έξι στους δέκα είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Την είδηση αποκάλυψαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο διεθνές πρακτορείο Reuters.

Τα πρώτα δείγματα ελήφθησαν από το αμερικανικό CDC τον Απρίλιο. Τότε βρέθηκαν 1.100 μέλη του πληρώματος με κορωνοϊό, που αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από το 25% του συνόλου. Τότε ο καπετάνιος Μπρετ Γκρόζιερ ζήτησε να μπει σε καραντίνα το τεράστιο πλοίο, με συνέπεια να καθαιρεθεί από τη θέση του.

Αποτέλεσμα ήταν ένας ναύτης να χάσει τη ζωή του και δεκάδες να νοσηλευτούν με σοβαρές επιπλοκές στα νοσοκομεία. Οι συνέπειες ήταν πολύ μεγάλες, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι κανείς από τους ναύτες δεν αντιμετώπιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ η υγεία τους βρισκόταν σε σαφώς υψηλότερο επίπεδο από τον μέσο Αμερικανό.

Η επίσημη έκθεση για τα αποτελέσματα των σχεδόν 5.000 τεστ αντισωμάτων από το «Θιοντόρ Ρούζβελτ» αναμένονται σήμερα Τρίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, συνεχίζεται και η έρευνα για την αντίδραση και την «απόλυση» του καπετάνιου Μπρετ Γκρόζιερ από το «Θιοντόρ Ρούζβελτ», τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.