ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εισαγγελική έρευνα για διασπορά κορωνοϊού στο Βόλο

Εισαγγελική έρευνα για διασπορά κορωνοϊού στο Βόλο

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά του κορωνοϊού στον Βόλο ζήτησε η εισαγγελέας υπηρεσίας σχετικά με ζευγάρι που έφτασε από τη Γερμανία και φέρεται να έσπασε την καραντίνα.

Το ζευγάρι από τη Γερμανία ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπο με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος που επισείουν ποινές πολυετούς κάθειρξης καθώς φέρεται να επισκέφτηκε τον Βόλο που ζουν οι γονείς του και να συναντήθηκε με άλλο ζευγάρι που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, όπως και το δύο ετών παιδί τους.

Η εισαγγελέας ζήτησε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας να διερευνηθεί κι αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτές να αποδοθούν, όπως μετέδωσε το magnesianews.gr.

Επιπλέον, ζήτησε -μέσω της αστυνομίας- από τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, από τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Ιχνηλάτησης να πληροφορηθεί ποιες ήταν οι επαφές των πέντε ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας θα ζητηθεί να βεβαιώσει εγγράφως πόσα άτομα νόσησαν από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από την έρευνα θα διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει επίσης ότι εάν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο επιβάλλεται κάθειρξη έως 10 έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς τα συνολικά κρούσματα φαίνεται να είναι πέντε, η αστυνομία θα εξετάσει αν στοιχειοθετείται η κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και η εισαγγελέας θα ασκήσει τις ανάλογες διώξεις με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.