ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κορωνοϊός: Βγαίνει από την καραντίνα το Αγίασμα Ροδόπης – Πότε θα παρθεί η απόφαση για τον Αχινό;

Κορωνοϊός: Βγαίνει από την καραντίνα το Αγίασμα Ροδόπης – Πότε θα παρθεί η απόφαση για τον Αχινό;

Έπειτα από επικοινωνία που είχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, αποφασίστηκε η άρση της καραντίνας για τον οικισμό του Αγιάσματος στο Δήμο Ιάσμου Ροδόπης, από τις 9 το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουνίου.

Παραμένουν ωστόσο τα οριζόντια μέτρα προφύλαξης σε όλο το Δήμο Ιάσμου, όπως η χρήση μάσκας όπου χρειάζεται, τα ραντεβού, η απαγόρευση τελετών, δραστηριοτήτων και συλλόγων μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Όπως είπε στο ethnos o Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν o κόσμος τήρησε κατά γράμμα τα περιοριστικά μέτρα. Ενδεικτικό είναι, ότι στον οικισμό Αγίασμα από τους συνολικά 200 κατοίκους οι 162 έκαναν το τεστ.

Συνολικά ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και επίσημων κρουσμάτων για τον Δήμο Ιάσμου ανέρχεται στα έξι, πέντε στο Αγίασμα και ένα στην Πελεκητή. Σε ό,τι αφορά την κοινότητα του Εχίνου η καραντίνα ολοκληρώνεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου οπότε και θα αποφασιστεί ανάλογα με τα κρούσματα η συνέχιση ή η άρση των περιοριστικών μέτρων.

Δεν λειτουργούν Δικαστήρια και λαϊκές αγορές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν τα ποινικά δικαστήρια στην Ξάνθη για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας λόγω των κρουσμάτων κορονοιού εώς και την Τετάρτη 15 Ιουλίου όπως αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα, τόσο στην πόλη της Ξάνθης όσο και σε όμορους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, έχει απαγορευτεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών, με τους πωλητές και τους παραγωγούς να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη κατάσταση, που έχει ως αποτέλεσμα -όπως υπογραμμίζουν με ανακοίνωσή τους- την οικονομική αποδυνάμωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.