ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι φορούν γυαλιά μυωπίας είναι εξυπνότεροι από εκείνους που έχουν τέλεια όραση

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι φορούν γυαλιά μυωπίας είναι εξυπνότεροι από εκείνους που έχουν τέλεια όραση

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Mainz στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι οι μύωπες είναι εξυπνότεροι από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας οι οφθαλμίατροι του γερμανικού πανεπιστημίου έδωσαν σε 3.452 άτομα δυο είδη τεστ, οπτικής οξύτητας και νοημοσύνης.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αντιληπτική ικανότητα όσων ήταν μύωπες ήταν υψηλότερη σε σύγκριση με όσους δεν φορούσαν γυαλιά.

Βέβαια μια ακόμη παράμετρος που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν ένας συσχετισμός ανάμεσα στη βαθμίδα της εκπαίδευσης και την μυωπία, με εκείνους που είχαν μυωπία να έχουν περάσει και πολύ περισσότερα χρόνια στα ακαδημαϊκά θρανία, διαβάζοντας βιβλία και κοιτώντας οθόνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές μελετούσαν την αύξηση των ποσοστών μυωπίας στην Ευρώπη, όπου παρατηρείται αύξηση των επιπέδων της σε περισσότερο από 50% σε κάποιες κατηγορίες, όπως οι επαγγελματίες που πλησίαζαν τα 50.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.