ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν. Σύψας για κορωνοϊό: Νοέμβριο ή Δεκέμβριο ίσως επιστρέψει με δεύτερο «κύμα»

Ν. Σύψας για κορωνοϊό: Νοέμβριο ή Δεκέμβριο ίσως επιστρέψει με δεύτερο «κύμα»

Στη χώρα μας έχουμε αρχίσει να επιστρέφουμε στην καθημερινότητά μας, αυτό δεν σημαίνει όμως πως έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας τον κορωνοϊό.

Ο Νίκος Σύψας έκανε λόγο για πιθανό δεύτερο «κύμα» του ιού COVID-19, το οποίο θα πλήξει τη χώρα μας το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο.

Το μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον ιό υποστήριξε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο κορωνοϊός να επιστρέψει, αλλά παράλληλα εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Είμαστε περισσότερο έτοιμοι ως σύστημα Υγείας, ο πολίτης ξέρει καλύτερα πώς πρέπει να συμπεριφέρεται, ενώ έχουμε και κάποια φάρμακα στη διάθεσή μας».

Όσον αφορά στους χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων στην Ελλάδα, ο Νίκος Σύψας είπε: «Πέρασε το μπουρίνι από πάνω μας, μπορεί όμως να επανέλθει. Ο ιός υπάρχει ακόμα στην κοινότητα. Ο παράγων που θα καθορίσει πώς θα τα πάμε είναι η συμπεριφορά των πολιτών. Ππρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία τα φαινόμενα συνωστισμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρωτήθηκε και για τα εισαγόμενα κρούσματα και παραδέχθηκε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο ιός μεταδίδεται από ασυμπτωματικά ή ολιγοσυμπτωματικά άτομα. Η μεγάλη πλειονότητα των τουριστών ανήκει στους ασυμπτωματικούς. Το πρόβλημα της διασποράς από ασυπτωματικούς παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.