Γιατί πρέπει να βάζουμε διαφορετικό αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα; – Τι λένε οι ειδικοί

Γιατί πρέπει να βάζουμε διαφορετικό αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα; – Τι λένε οι ειδικοί

Τα καλύτερα σύγχρονα αντηλιακά προσώπου είναι σχεδιασμένα με τα ίδια υψηλά πρότυπα με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας.

Είναι σχεδιασμένα ώστε να τα νιώθετε όμορφα στο πρόσωπό σας, με υφές που είναι ελαφρύτερες και πιο εύκολα απορροφήσιμες από τα αντηλιακά σώματος.

Ένα καλής ποιότητας αντηλιακό προσώπου είναι:

  • Ελαφρύτερο σε υφή από ένα αντηλιακό σώματος
  • Μη λιπαρό
  • Σχεδιασμένο να μην φράζει τους πόρους
  • Πολύ αποτελεσματικό (έχει υψηλή προστασία SPF και είναι ευρέος φάσματος)
  • Μη αρωματικό (έτσι δεν παρεμβαίνει στο άρωμά σας)
  • Σχεδιασμένο ειδικά για διαφορετικούς τύπους δέρματος (ξηρό, λιπαρό ή συνδυασμό)
  • Ορισμένα αντηλιακά έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται με μακιγιάζ, οπότε απορροφώνται γρήγορα.

Τύποι αντηλιακών προσώπου και σώματος

Σχεδιασμένα να μην φράζουν τους πόρους (Non-Comedogenic)

Σε σύγκριση με το δέρμα στο σώμα μας, το δέρμα στο πρόσωπό μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Μπορεί να προκληθεί φλεγμονή από φραγμένους πόρους στο πρόσωπό μας, γεγονός που οδηγεί στη συσσώρευση βακτηρίων και σε ακμή. Τα αντηλιακά που χαρακτηρίζονται ως “Non-Comedogenic” έχουν διαμορφωθεί χρησιμοποιώντας ειδικά συστατικά που δεν θα φράξουν τους πόρους.

Ενυδατικά (για άτομα με ξηρό δέρμα)

Η προσθήκη αντηλιακού μετά την πρωινή ενυδατική κρέμα μπορεί μας κάνει να ξεαστούμε και να παραλείψουμε εντελώς το αντηλιακό. Ευτυχώς, πολλές εταιρείες προσφέρουν ενυδατικές κρέμες με αντηλιακό δείκτη προστασίας (SPF) ευρέος φάσματος.

Χωρίς άρωμα

Τα προϊόντα με αρώματα είναι γνωστά για την πρόκληση ερεθισμού στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου. Πολλά αντηλιακά περιλαμβάνουν αρώματα χωρίς να το αναφέρουν στη συσκευασία. Επομένως, είναι σημαντικό είτε να δοκιμάσετε ένα αντηλιακό πριν το αγοράσετε, ή να αναζητήσετε ένα αντηλιακό με ειδική επισήμανση ως “χωρίς άρωμα”.

Τι λένε οι ειδικοί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Τα αντηλιακά προσώπου παρασκευάζονται διαφορετικά από εκείνα για το σώμα”, λέει ο δρ. Neelam A. Vashi, δερματολόγος στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης και επίκουρος καθηγητής δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Βοστώνης. “Τα αντηλιακά προσώπου συχνά σχεδιάζονται για να απορροφώνται πιο εύκολα και να έχουν ελαφρύτερη υφή κι εφαρμογή”. Εάν θέλετε να αποφύγετε εξάρσεις στο πρόσωπο ή αν είστε ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ακμή, αποφύγετε τη χρήση αντηλιακού σώματος στο πρόσωπό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.