Αυτές είναι οι 3+1 εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης

Αυτές είναι οι 3+1 εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης

Γνωρίζατε πως η ζάχαρη πέρα από τις απίστευτες χρήσεις στην κουζίνα έχει και άλλες χρήσεις οι οποίες θα σας «λύσουν» τα χέρια;

Δείτε μερικές από αυτές:

Για την καμένη γλώσσα

Πόσες φορές (συνήθως από λαιμαργία) δεν έχετε καεί από ένα κομμάτι πίτσας ή από μία ζεστή γουλιά καφέ; Η λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι η ζάχαρη. Καταναλώστε μία κουταλιά ή έναν κύβο ζάχαρης και θα απαλλαγείτε γρήγορα από τον πόνο.

Τροφή… για τα λουλούδια

Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι ανά ένα λίτρο ζεστού νερού για τα νωπά και κομμένα άνθη. Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα κοτσάνια και το ξύδι περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες

Αναμείξτε ίσα μέρη ζάχαρη και μπέικιν πάουντερ και πασπαλίστε πάνω από περιοχές, όπου κυκλοφορούν κατσαρίδες. Η ζάχαρη θα γίνει πόλος έλξης για τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες», ενώ το μπέικιν πάουντερ θα τις εξοντώσει. Επαναλάβατε την διαδικασία αν χρειαστεί.

Κάντε απολέπιση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ζάχαρη είναι ιδανικό προϊόν για την απολέπιση σώματος. Μία πολύ απλή συνταγή είναι να αναμείξετε ζάχαρη με λάδι (από αμύγδαλο, jojoba ή ελαιόλαδο) για να δημιουργήσετε μια χαλαρή πάστα. Προσθέστε λίγο αιθέριο έλαιο ή εκχύλισμα βανίλιας, αν σας αρέσει το άρωμα. Τρίψτε απαλά το δέρμα σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε στο ντους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.