Κρήτη: Σε απομόνωση τουρίστρια από την Ρουμανία θετική στον κορωνοϊό

Κρήτη: Σε απομόνωση τουρίστρια από την Ρουμανία θετική στον κορωνοϊό

Σε αυτοπεριορισμό αναγκάστηκε να μπει η τουρίστρια από την Ρουμανία, που βρίσκεται για διακοπές στον Ανισαρά Χερσονήσου της Κρήτης, καθώς το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε είναι θετικό στον κορωνοϊό.

Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική και σε καλή κατάσταση, ενώ έχει κινηθεί όλος ο μηχανισμός ώστε να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων.

Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε ετοιμότητα για την παραλαβή της ασθενούς και την μεταφορά της στο ξενοδοχείο covid της Χερσονήσου, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες σε αυτό.

Σε δηλώσεις του στο ekriti ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να εντοπιστούν κρούσματα στην πιο τουριστική περιοχή της χώρας, τον Δήμο Χερσονήσου, όπου φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες, ωστόσο βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς, και η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη.

Ο κ. Σέγκος υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής όλων των πρωτοκόλλων, αλλά και των προσωπικών κανόνων υγιεινής και προστασίας, και δήλωσε αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες που επέφερε ο κορωνοϊός, η σεζόν θα κυλήσει ομαλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Χθες το βράδυ οι δρόμοι στη Χερσόνησο είχαν πολύ κόσμο, τα καταστήματα που άνοιξαν είχαν μεγάλες πληρότητες, και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα”, τόνισε ο δήμαρχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.