ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σύνταξη πριν από τα 60: Αυτό συνιστούν Βρετανοί επιστήμονες

Σύνταξη πριν από τα 60: Αυτό συνιστούν Βρετανοί επιστήμονες

Όσο το προσδόκιμο ζωής ανεβαίνει τόσο αυξάνεται και το γενικό όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Σε έρευνα που διεξήγαγαν Βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως θα πρέπει να σταματάμε την εργασία μας πολύ νωρίτερα, εν συγκρίσει με το γενικό όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση, αφού σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε με διάφορα προβλήματα υγείας.

Οι Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν, συγκεκριμένα, πως ορθοπεδικά προβλήματα και χρόνιοι πόνοι δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας. «Η μελέτη μας πάνω στο προσδόκιμο εργασίας με καλή υγεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι στην Αγγλία μπορούν να περιμένουν να εργάζονται και να παραμένουν υγιείς για σχεδόν 9,5 χρόνια μετά τα 50», εξήγησαν.

Το εύρημα προέκυψε από τα στοιχεία 15.284 ανθρώπων άνω των 50 ετών, οι οποίοι βγήκαν σε σύνταξη το διάστημα 2002-2013. Ωστόσο, το προσδόκιμο εργασίας με καλή υγεία μετά τα 50 έτη φαίνεται να είναι υψηλότερο στους άντρες (10,94 χρόνια) σε σχέση με τις γυναίκες (8,25 χρόνια). Το ίδιο ισχύει και για όσους κάνουν μη χειρωνακτικές εργασίες ή είναι αυτοαπασχολούμενοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το προσδόκιμο αυξάνεται, επίσης, σε συνάρτηση με το μορφωτικό επίπεδο. «Δεδομένου ότι τα άτομα με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο ή όσοι ζουν σε λιγότερο υποβαθμισμένες περιοχές έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο εργασίας, το τελευταίο ίσως συνδέεται με την κοινωνικοοικονομική μας θέση. Τα ευρήματά μας δείχνουν, επιπλέον, ότι πολλοί θα δυσκολευτούν να εργαστούν μέχρι την ηλικία της συνταξιοδότησής τους», πρόσθεσαν οι Βρετανοί επιστήμονες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.