ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πέντε τρόποι για να πείτε «αντίο» μια για πάντα στο ροχαλητό

Πέντε τρόποι για να πείτε «αντίο» μια για πάντα στο ροχαλητό

Η καταπολέμηση του ροχαλητού χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, δεν είναι όμως ανέφικτη.

Με αυτούς τους πέντε τρόπους θα ησυχάσετε μια για πάντα.

1. Ταινίες για την μύτη

Εάν ο θόρυβος κατά την διάρκεια του ύπνου προέρχεται κυρίως από την μύτη, τότε οι ρινικές ταινίες μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στην καταπολέμηση του προβλήματος. Η ταινία ανοίγει τα ρουθούνια, δίνοντας περισσότερο χώρο στον αέρα να κινηθεί. Αυτό οδηγεί στην σημαντική μείωση του ροχαλητού.

2. Βρείτε το κατάλληλο πλευρό

Η μεριά που κοιμάται κανείς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο ροχαλητό του. Αν κάποιος έχει την τάση να ροχαλίζει και κοιμηθεί ανάσκελα, τότε το ροχαλητό είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Αν από την άλλη φροντίσει να κοιμηθεί με κάποιο από τα μάγουλα του να ακουμπά το μαξιλάρι, τότε οι δίοδοι για τον αέρα ανοίγουν, το σώμα χαλαρώνει και ο ύπνος γίνεται πιο γλυκός, δίχως… ενοχλητικούς ήχους.

3. Ο παράγοντας της… καθαρής μύτης

Μια βουλωμένη μύτη μπορεί να επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τον ύπνο. Αυτό διότι οι δίοδοι του αέρα «μπλοκάρουν» και η αναπνοή γίνεται συνήθως μέσω του στόματος. Γεγονός που είναι καταστροφικό για όσους ροχαλίζουν και πολύ περισσότερο για όσους κοιμούνται στο πλάι τους. Για αυτό, ένα καλό φύσημα της μύτης πριν τον ύπνο είναι απαραίτητο.

4. Η λάθος εντύπωση για το αλκοόλ

Αν και ένα ποτό μπορεί να βοηθήσει κάποιον να χαλαρώσει και να κοιμηθεί, σε περίπτωση που αυτός συνηθίζει να ροχαλίζει, θα πρέπει να το αποφύγει. Μαζί με το… κεφάλι του χαλαρώνει και ο λαιμός του, γεγονός που οδηγεί στο στένεμα των διόδων του αέρα. Το ροχαλητό έρχεται ως άμεσο επακόλουθο.

5. Τα παραπάνω κιλά που δυσκολεύουν τον ύπνο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν άνθρωποι που ροχαλίζουν λόγω κάποιας ρινικής δυσμορφίας, ή κάποιου θέματος στον λαιμό τους. Αλλοι όμως, ροχαλίζουν απλώς και μόνο επειδή έχουν παραπανίσια κιλά. Η περιοχή του λαιμού «πιέζεται» από το συσσωρευμένο λίπος, με αποτέλεσμα ο αέρας που περνάει να δημιουργεί αυτούς τους ενοχλητικούς ήχους κατά την διάρκεια της νύχτας. Μια καλή δίαιτα βοηθά πολύ αν θέλει κανείς να απαλλαχτεί από το ροχαλητό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.