ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πέντε τρόποι για να δώσεις «τέλος» στην ταλαιπωρία από την αλλεργία

Πέντε τρόποι για να δώσεις «τέλος» στην ταλαιπωρία από την αλλεργία

Ανακαλύψτε πέντε χρήσιμους τρόπους, για να αντιμετωπίσετε ή και να προλάβετε τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Όταν οι ατοπικοί άνθρωποι εκτίθενται σε αλλεργιογόνα μπορεί να αναπτύξουν μια ανοσολογική αντίδραση που οδηγεί σε αλλεργική φλεγμονή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα στη μύτη ή τα μάτια, το δέρμα, ακόμα και τους πνεύμονες, με αποτέλεσμα άσθμα. Πώς, όμως, μπορείς να αντιμετωπίσεις φυσικά τις αλλεργίες; Εμείς σου παρουσιάζουμε πέντε διαφορετικούς τρόπους…

Ντους: Κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι σου γυρνώντας απέξω φέρνεις μαζί σου μικρά κομμάτια του έξω κόσμου. Αφού βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα μαλλιά και το δέρμα σου καλύπτονται με μικροσκοπικά σωματίδια από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Κάνε ντους κι άλλαξε τα ρούχα σου, για να ξεπλύνεις τυχόν αλλεργιογόνα. Επίσης, άφησε τα παπούτσια σου στην πόρτα.

Μάσκα: Εάν η σύσταση τού να φοράς μάσκα τώρα με την πανδημία δεν σε ενθουσίασε, μάλλον θα πρέπει να τη λάβεις λίγο πιο σοβαρά υπ’ όψιν, ειδικά εάν υποφέρεις από αλλεργίες. Η μάσκα θα εμποδίσει τα αλλεργιογόνα να εισέλθουν στους αεραγωγούς σου. Μια μάσκα N95, που είναι διαθέσιμη στα περισσότερα φαρμακεία και φαρμακευτικά καταστήματα, θα μπλοκάρει το 95% των μικρών σωματιδίων, όπως η γύρη και άλλα αλλεργιογόνα.

Υγιεινή διατροφή: Σε μια μελέτη που έγινε, τα παιδιά που έτρωγαν πολλά φρέσκα λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς είχαν λιγότερα συμπτώματα αλλεργίας. Πρόσθεσε, λοιπόν, τουλάχιστον ένα φρέσκο φρούτο και λαχανικό σε κάθε γεύμα σου.

Πλύσεις στη μύτη σου: Ένα ρινικό ξέπλυμα καθαρίζει τη βλέννα από τη μύτη σου και μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα αλλεργίας εκεί. Μπορεί, επίσης, να απομακρύνει τα βακτηρίδια και τη λεπτή βλέννα και να μειώσει τη ρινική καταρροή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιες περισσότερα υγρά: Εάν αισθάνεσαι μπουκωμένη ή έχεις καταρροή από τις αλλεργίες σου, πιες περισσότερο νερό, χυμό ή άλλα μη αλκοολούχα ποτά. Το επιπλέον υγρό μπορεί να αραιώσει τη βλέννα στις ρινικές οδούς και να σε ανακουφίσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.