Η Βρετανία δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εμβολίων κορωνοϊού της ΕΕ – Κατασκευάζει πρώτη το δικό της

Η Βρετανία δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα  εμβολίων κορωνοϊού της ΕΕ – Κατασκευάζει πρώτη το δικό της

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανησυχεί πως θα έχει μεγάλες και δαπανηρές καθυστερήσεις στην εξασφάλιση των δόσεων των εμβολίων που θα χρειαστεί και αποφάσισε να μην ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγορά και διανομή εμβολίων με σκοπό την πρόληψη των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό.

Άλλωστε, κατά τα φαινόμενα και βάσει των μέχρι στιγμής ανακοινώσεων η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα που θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή εμβολίου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις έρευνες και τις δοκιμές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης να βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η ένταξη της χώρας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα μπορούσε να καθυστερήσει τη διανομή και αξιοποίηση ενός δυνητικά επιτυχούς εμβολίου στο ΗΒ κατά έως και έξι μήνες, σύμφωνα με την Τέλεγκραφ, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δημοσίευμα για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης καταγράφεται μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες κατά τους οποίους οι δύο πλευρές είχαν αρχίσει συνομιλίες για το εάν το ΗΒ θα εντασσόταν στο πρόγραμμα της ΕΕ για την προμήθεια εμβολίων εναντίον του νέου κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.