ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στην καλή υγεία του γυναικείου κόλπου

Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στην καλή υγεία του γυναικείου κόλπου

Ως γνωστόν, ο γυναικείος κόλπος καλύπτεται από εκατομμύρια καλά μικρόβια, τα οποία που αποτελούν την κολπική χλωρίδα.

Όταν διαταράσσεται η ισορροπία και μειώνονται τα καλά βακτήρια, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα οι μύκητες ή τα επιβλαβή βακτήρια, προκαλώντας ερεθισμό και φαγούρα.

Η διατροφή επηρεάζει την υγεία του κόλπου, επιλέγοντας λοιπόν τις κατάλληλες τροφές μπορείτε να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη υγεία της ευαίσθητης περιοχής.

Δείτε ποιες είναι:

Πρεβιοτικά και προβιοτικά: Ο κόλπος, όπως και το έντερο, χρειάζεται καλά βακτήρια για την καταπολέμηση των λοιμώξεων και τη διατήρηση φυσιολογικού pH. Η κατανάλωση προβιοτικών έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από κολπίτιδες. Για την υγεία του κόλπου και του εντέρου, είναι σημαντικό να συνδυάζετε πρεβιοτικές τροφές, όπως το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα ωμά πράσα, με τροφές που περιέχουν προβιοτικά, όπως το γιαούρτι και το κεφίρ.

Καλά λιπαρά: Τα καλά λιπαρά, όπως αυτά που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο και το αβοκάντο, είναι χρήσιμα για την ισορροπία των οιστρογόνων, καθώς δημιουργούν ένα προστατευτικό βλεννογόνο που βοηθά στην αποτροπή των λοιμώξεων. Τα αμύγδαλα και γενικά οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν τις κολπίτιδες λόγω και της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες Β και ασβέστιο.

Αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα: Οι τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι το οποίο ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των κακών βακτηρίων. Οι τροφές αυτές προκαλούν προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή, όπως βακτηριακές κολπίτιδες, μυκητιάσεις, ξηρότητα, πόνο στο σεξ και ουρολοιμώξεις.

Αποφεύγετε τη ζάχαρη: Τα γλυκά και η ζάχαρη μπορούν να βλάψουν ή να σκοτώσουν τα ωφέλιμα βακτήρια του κόλπου, προκαλώντας λοίμωξη από μύκητες, πόνο και ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή.

Επιλέγετε βιολογικά κρέατα και γαλακτοκομικά: Ορισμένα κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν τεχνητές ορμόνες που μιμούνται τα οιστρογόνα και εμποδίζουν τη λειτουργία των οιστρογόνων της γυναίκας, καθιστώντας τον κόλπο ευάλωτο σε λοιμώξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενυδάτωση: Ο κόλπος μοιάζει με το εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας. Όπως όταν διψάτε, ξεφλουδίζει η επιδερμίδα λόγω της αφυδάτωσης, έτσι αφυδατώνεται και ο κόλπος. Η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για όλο το σώμα και συμβάλλει στην αποφυγή της κακοσμίας του κόλπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.