ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Τα ορφανά κρούσματα αποτελούν σημάδι ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού»

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Τα ορφανά κρούσματα αποτελούν σημάδι ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού»

Ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο Mega στάθηκε στα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα, τονίζοντας πως αποτελούν ένα σημάδι ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.

«Η κινητικότητα, με αυξημένο αριθμό ορφανών κρουσμάτων, είναι ένα πιθανό προοίμιο δεύτερου κύματος. Είναι τα σημάδια που περιμέναμε να δούμε πριν από ένα δεύτερο κύμα, οπότε σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για την μείωση αυτής της δυναμικής που βλέπουμε να έρχεται», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί πρόβλημα με τα διάσπαρτα κρούσματα. «Με αυτά που βλέπουμε να γίνονται, με αρκετές εστίες πιθανής υπερμετάδοσης να είναι διεσπαρμένες σε διάφορα σημεία, είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί πρόβλημα», τόνισε. Ο επίκουρος καθηγητής ερωτώμενος για το αν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τους επιδημιολόγους, σημείωσε πως «τα μέτρα που έχουν προταθεί είναι επαρκή. Αυτό που χρειάζεται είναι η εφαρμογή και επιτήρησή τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τους ξένους τουρίστες, εστίασε στο πρόβλημα του Προμαχώνα όπου εμφανίζεται η πλειοψηφία των εισαγόμενων κρουσμάτων. «Μας ανησυχεί η εισαγωγή των ατόμων από τον Προμαχώνα. Εκεί πέρα το ποσοστό θετικών κρουσμάτων είναι υψηλό. Γι’ αυτό και πήραμε συγκεκριμένα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.