ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κορωνοϊός: Ποιες συναλλαγές δεν θα γίνονται από αύριο από τα γκισέ των τραπεζών

Κορωνοϊός: Ποιες συναλλαγές δεν θα γίνονται από αύριο από τα γκισέ των τραπεζών

Νέα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού παίρνουν οι τράπεζες ολόκληρης της χώρας, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από αύριο, Τρίτη 4 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν θα μπορούν από τα γκισέ να γίνονται πλέον οι εξής συναλλαγές:

Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας στα ΑΤΜ.

Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ.) θα εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Ενημέρωση λογαριασμών κινήσεων και υπολοίπων πραγματοποιείται ήδη αποκλειστικά μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Επίσης, οι ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται πλέον στο δίκτυο καταστημάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, σκοπός των παραπάνω περιορισμών είναι: «Η «διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά». Παράλληλα, καλεί το καταναλωτικό κοινό για την καλύτερη εξυπηρέτησή του να αξιοποιήσει τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς του και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της τράπεζας συνεργασίας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, καλεί σε περιορισμό των επισκέψεων στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν, παρ’ όλα αυτά, καθίσταται αναγκαία η προσέλευση σε τραπεζικό κατάστημα τότε θα πρέπει να γίνει χρήση προστατευτικής μάσκας και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.