ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ανέπαφη θερμομέτρηση: Το νέο «όπλο» στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

Ανέπαφη θερμομέτρηση: Το νέο «όπλο» στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα, καθώς πλέον ο κόσμος προσπαθεί να προστατευτεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Ανάμεσα σε όλα τα οποία κάνει είναι και η θερμομέτρηση.

Εκτός από τα παραδοσιακά θερμόμετρα, τα οποία μπορεί να έχει ο κάθε πολίτης στο σπίτι του, χρειάζεται ένας τρόπος ώστε να ελέγχεται επαρκώς ο πληθυσμός που κινείται σε δημόσιους χώρους, εμπορικά κέντρα, χώρους ψυχαγωγίας, εστιατόρια, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς τρένων ή λεωφορείων και γενικότερα όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων.

Ο καλύτερος τρόπος θερμομέτρησης για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι η ανέπαφη θερμομέτρηση. Η θερμομέτρηση αυτού του είδους παρέχει τη δυνατότητα ανεμπόδιστης διέλευσης, δίνοντας ταυτόχρονα ακριβή και γρήγορα αποτελέσματα. Ιδανικές για την κάλυψη τέτοιων αναγκών είναι οι συσκευές που είναι σταθερά τοποθετημένες σε εισόδους και εξόδους κτιρίων ή περιοχών συνάθροισης και οι οποίες μέσω των ειδικών αισθητήρων τους, υπολογίζουν αυτόματα τη θερμοκρασία των διερχόμενων ατόμων, με ταχύτητα και απόκλιση μόλις +/- 0.2 °C.

Ακόμη, υπάρχουν συσκευές αυτού του είδους που όχι μόνο παρέχουν γρήγορα και ασφαλή αποτελέσματα θερμομέτρησης, αλλά το κάνουν χωρίς να εκπέμπουν καμία ακτινοβολία. Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις διασφαλίζεται η μη καταγραφή προσωπικών δεδομένων, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα που ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις που απειλούν την υγεία των ανθρώπων και την εύρυθμη λειτουργία των επαγγελματικών χώρων, η ανέπαφη θερμομέτρηση αποδεικνύεται ο πιο αξιόπιστος τρόπος ανίχνευσης της θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος σε περιστάσεις γρήγορης και συνεχούς διέλευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.