ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λοιμωξιολόγος Μ.Λαζανάς: «Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου εκτός απροόπτου»

Λοιμωξιολόγος Μ.Λαζανάς: «Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου εκτός απροόπτου»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κορωνοϊού, Μάριος Λαζανάς τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, εκτός και αν υπάρξει «κάποια τραγική εξέλιξη» με τον κορωνοϊό.

Ο Μάριος Λαζανάς μίλησε για την αυξητική τάση των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι αργά για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Αν τα μέτρα τηρηθούν από τους πολίτες «δεν θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων το φθινόπωρο», τόνισε, σε συνέντευξή του στη ΕΡΤ.

Παρότι παραδέχθηκε πως αντικρουόμενα στοιχεία που αφορούσαν την λήψη ορισμένων αποφάσεων, διευκρίνισε πως σε ορισμένες περιπτώσεις ελήφθησαν αποφάσεις βασισμένες σε διεθνή πρωτόκολλα.

Άνοιγμα σχολείων

Ερωτώμενος σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν για το καλό των παιδιών.

«Εφόσον ανοίξουν θα γίνει με τα πιο ασφαλή μέτρα για τα παιδιά, το προσωπικό και τις οικογένειές τους», είπε, ενώ όσον αφορά στην ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς είπε πως ορίστηκε στην «7η Σεπτεμβρίου. Αν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη της επιδημίας δεν μπορώ να πω τι θα γίνει».

Να σημειωθεί πως η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνεντεύξεις της έχει αναφερθεί στα δύο σενάρια σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων μετά το άνοιγμά τους.

Έκανε, συγκεκριμένα, λόγο για διενέργεια των μαθημάτων με όλους τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες – τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων όμως – ή συνέχιση της εκ περιτροπής διδασκαλίας όπως αυτή γινόταν μετά το άνοιγμα τους ύστερα από το lockdown.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.