ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Άνδρες με κοιλιά: Αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο σεξ

Άνδρες με κοιλιά: Αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο σεξ

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine, οι περισσότεροι μεσήλικοι άνδρες με περίμετρο μέσης μεγαλύτερη των 101 εκατοστών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.

Όπως αναδεικνύουν τα ευρήματα, το ποσοστό αυτό ήταν κατά 25% υψηλότερο από ό,τι για εκείνους με περίμετρο μέσης 94 εκατοστών, οι οποίοι έτειναν να βιώνουν απλώς ήπια δυσκολία στύσης.

Επίσης, οι άνδρες με μεγαλύτερη περίμετρο μέσης (κοιλιά) είχαν σχεδόν 25% λιγότερους οργασμούς και ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι σεξουαλικά.

Το υπερβολικό κοιλιακό λίπος μειώνει τη ροή του αίματος που χρειάζεται για τη σεξουαλική απόδοση και επηρεάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης, υποστηρίζουν οι Τούρκοι ερευνητές που πραγματοποίησαν την εν λόγω μελέτη.

«Πρόκειται για κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τις αρτηρίες όταν εκδηλώνεται κάποια καρδιακή νόσος», αναφέρει ο καθηγητής Mustafa Bolat.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης, ο σεξολόγος Phillip Hodson τονίζει ότι «η μεγαλύτερη κοιλιά ενός άνδρα δεν είναι επιβλαβής μόνο για την καρδιά σε σωματικό επίπεδο. Υπάρχει πλέον σαφής σύνδεση με την έναρξη, τη συνέχεια ή την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης. Επίσης, το κοιλιακό λίπος μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα, παρεμβαίνοντας έτσι στη σωστή ορμονική ισορροπία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.