Μικρά βοηθητικά τιπς για να κοιμηθείτε δροσεροί χωρίς να χρησιμοποιήσετε air condition

Μικρά βοηθητικά τιπς για να κοιμηθείτε δροσεροί χωρίς να χρησιμοποιήσετε air condition

To καλοκαίρι η χρήση του air condition αποτελεί βασικό συστατικό για έναν ήρεμο και απολαυστικό ύπνο, όμως συχνά προκαλεί προβλήματα είτε στην αναπνοή είτε σε κάποιο πιάσιμο, όμως εμείς έχουμε μερικά μυστικά για να κοιμάστε δροσεροί.

Υπάρχει τρόπος τελικά να απολαύσεις τον ύπνο σου χωρίς να ιδρώσεις ή να στριφογυρίζεις για ώρες μέσα στο σεντόνι; Σύμφωνα με τον Matthew Ebben, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Νευρολογίας και Νευροεπιστήμης του Κέντρου για τον Ύπνο στη Νέα Υόρκη, υπάρχει.

Κάνε ένα μπάνιο πριν πέσεις για ύπνο
Είτε έχεις air conditioning στο υπνοδωμάτιό σου είτε όχι είναι σημαντικό η θερμοκρασία του σώματός σου να πέφτει πριν κοιμηθείς. Ο πιο απλός τρόπος για να το καταφέρεις αυτό είναι να κάνεις ένα δροσερό ντους.

Ακολούθησε ένα ήπιο πρόγραμμα γυμναστικής
“Εάν αντέχεις, λίγη σωματική άσκηση πριν τον ύπνο θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα”, υποστηρίζει ο Dr.Ebben. “Επίλεξε ένα είδος γυμναστικής που να μην είναι πολύ έντονο, όπως οι πιλάτες ή η γιόγκα, ώστε το σώμα σου να μην θερμανθεί υπερβολικά.”, προτείνει.

Αγόρασε έναν ανεμιστήρα
Προφανώς και εάν δεν έχεις κλιματιστικό, θα χρησιμοποιήσεις ανεμιστήρα. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που συστήνει την αγορά του. Υποστηρίζει πως ο λευκός ήχος που παράγει θα καλύψει όλους τους άλλους εξωτερικούς και θα σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς.

Χρησιμοποίησε παγοκύστες
Τοποθέτησε τες σε παλμικά σημεία, όπως οι καρποί, ο αυχένας και οι αστράγαλοι ή πίσω από τα γόνατα, προκειμένου να πέσει η θερμοκρασία ολόκληρου του σώματός σου.

Άλλαξε σεντόνια
Ξέχασε τα σεντόνια από σατέν, μετάξι και πολυεστέρα και επίλεξε βαμβακερά και μάλιστα κατασκευασμένα από ελαφρύ βαμβάκι, που θα σε κρατήσουν δροσερή για περισσότερη ώρα.

Κοιμήσου στο πιο δροσερό δωμάτιο
Εάν δεν έχεις αυτή την επιλογή, ο Dr. Ebben προτείνει να έχεις κλειστές τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να ζεσταίνεται λιγότερο o χώρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό
Ως γνωστόν, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι ο οργανισμός αφυδατώνεται. Είναι λοιπόν καίριας σημασίας να συμπεριλάβεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο περισσότερα υγρά απ’ ό,τι συνήθως, είτε πίνοντας πολύ νερό και φυσικούς χυμούς, είτε καταναλώνοντας ολόκληρα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.