ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Α.Βατόπουλος: «Σοβαρό ενδεχόμενο να παρθούν ανάλογα μέτρα με τον Πόρο και σε άλλες περιοχές»

Α.Βατόπουλος: «Σοβαρό ενδεχόμενο να παρθούν ανάλογα μέτρα με τον Πόρο και σε άλλες περιοχές»

O καθηγητής Μικροβιολογίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν σκέψεις να παρθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας μέτρα ανάλογα με του Πόρου.

«Έχουμε αρκετά κρούσματα κορωνοϊού, ήταν αναμενόμενο να έχουμε πολλές εισροές. Το παιχνίδι παίζεται πλέον πως μπορούμε να υπηρετήσουμς αυτές τις εισροές» τόνισε. «Πρέπει να πειθαρχήσει ο κόσμος, η αντιμετώπιση εξαρτάται και από τη συμπεριφορά όλων ημών» ανέφερε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε πως το «κακό είναι ότι χαλαρώνουμε κιόλας και αυτή η χαλάρωση μας κάνει και ξεχνιόμαστε».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που ελήφθησαν ειδικά στον Πόρο, «είναι πιθανόν να χρειαστεί να παρθούν αντίστοιχα μέτρα και σε άλλες περιοχές» εξήγησε ο κ. Βατόπουλος και απαρίθμησε δύο ζητήματα σχετικά με τη διασπορά του ιού.

«Το πρώτο είναι ότι έχουμε πολλά κρούσματα, γιατί υπάρχει η δυνατότητα εξετάσεων που γίνονται σε πολύ κόσμο» και δεύτερον ότι «οι ευπαθείς ομάδες προφυλάσσονται περισσότερο από ότι ον νέοι. Οι νέοι κολλάνε πιο συχνά» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Καθηγητής.

Παρότι ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε ότι «παγκοσμίως δεν υπάρχουν δεδομένα ότι ο ιός έχει αλλάξει», ο ίδιος εκτίμησε πως «δεν βοήθησε πάρα πολύ το καλοκαίρι και το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας σαν κοινωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα». Συγκεκριμένα, «για μεγάλο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να έχουμε το νου μας» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, ενώ απέφυγε προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας μέχρι τα τέλη Αυγούστου, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι «η μάσκα είναι ένα μέσο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, χωρίς να αλλάξει πολύ η καθημερινή μας ζωή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εγώ πιστεύω ότι το εμβόλιο θέλει λίγο ακόμη για να κυκλοφορήσει. Μακάρι να έχουμε μια ευχάριστη έκπληξη σύντομα» ευχήθηκε ο Καθηγητής,παρότι είναι κρίσιμο το «πόσο γρήγορα θα παρασκευαστεί σε μεγάλες ποσότητες, αλλά και οι προτεραιότητες με τις οποίες που θα παρασκευαστεί». Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις προδιαγραφές για το άνοιγμα των σχολείων, «υπάρχει μια συζήτηση σε εξέλιξη, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν κατά το δυνατόν πιο ομαλά», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.