ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κίνα: Δεύτερος θάνατος από βουβωνική πανώλη

Κίνα: Δεύτερος θάνατος από βουβωνική πανώλη

Ένας ακόμη θάνατος καταγράφηκε στην Κίνα από βουβωνική πανώλη, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Από το 2009 έως το 2018, η Κίνα κατέγραψε 26 περιστατικά και 11 θανάτους.

Ο ασθενής επιβεβαιώθηκε ότι είχε προσβληθεί από βουβωνική πανώλη, ανέφερε η Λαϊκή Ημερησία, επικαλούμενη ανακοίνωση της επιτροπής Υγείας της πόλης Μπαγιάν Νουρ. Η βουβωνική πανώλη, γνωστή ως «Μαύρος Θάνατος» στο Μεσαίωνα, είναι μια ιδιαίτερα μολυσματική και συχνά θανατηφόρα ασθένεια που μεταδίδεται κυρίως από τα τρωκτικά.

Η επιτροπή εξέδωσε προειδοποίηση τρίτου επιπέδου, που είναι η δεύτερη χαμηλότερη σε ένα σύστημα τεσσάρων βαθμίδων, με ισχύ από χθες έως τα τέλη του 2020, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση της ασθένειας, ανέφερε η Λαϊκή Ημερησία.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο ασθενούς με πανώλη που καταγράφεται αυτό τον μήνα στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας.

Την Πέμπτη, οι αρχές στην πόλη Μπαοτόου, γειτονική της Μπαγιάν Νουρ, ανέφεραν ότι ασθενής με βουβωνική πανώλη κατέληξε λόγω κατάρρευσης του κυκλοφορικού συστήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχές στο Μπαγιάν Νουρ έχουν αποκλείσει την περιοχή όπου ζούσε ο ασθενής που έχασε τη ζωή του και έχουν θέσει σε καραντίνα επτά ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του, οι οποίοι έχουν βρεθεί έως τώρα αρνητικοί και λαμβάνουν προληπτική φαρμακευτική αγωγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.