Οι «μαγικές» ιδιότητες που έχει η φλούδα από το καρπούζι

Οι «μαγικές» ιδιότητες που έχει η φλούδα από το καρπούζι

Όλοι μας, όταν αγοράζουμε ένα καρπούζι πετάμε δύο πράγματα, τα κουκούτσια και τις φλούδες. Ωστόσο, για το δεύτερο θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε, καθώς η φλούδα έχει εξαιρετικά αποτελεσματικές ιδιότητες.

​Ναι, καλά διαβάσατε, η λευκή, σκληρή και άνοστη εσωτερική πλευρά της φλούδας του καρπουζιού, είναι πιο ωφέλιμη για την υγεία μας από την ίδια τη σάρκα του.

Είμαστε σίγουροι ότι μόλις καταλάβετε ποιά είναι τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει η φλούδα του καρπουζιού, δεν θα την ξαναπετάξετε. Στην πραγματικότητα, λαοί στη Νότια Ασία και τις ΗΠΑ προσθέτουν φλούδα καρπουζιού στις σαλάτες τους. Αυτό οφείλεται στα πολλά πλεονεκτήματα που έχει για την υγεία μας, όταν την καταναλώνουμε.

Για να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα, η φλούδα του καρπουζιού είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6 και C, καθώς και κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Όλα αυτά τα μέταλλα και οι βιταμίνες κάνουν το σώμα σας να λειτουργεί καλύτερα και να έχει περισσότερη ενέργεια.

Αλλά αυτά δεν είναι όλα, δεδομένου ότι η φλούδα περιέχει επίσης λυκοπένιο. Αυτή η ένωση είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά αποτελεσματικό για την προστασία ενάντια σε πολλές ασθένειες. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το 95% της διατροφικής αξίας του καρπουζιού είναι στον φλοιό.

Οφέλη Που Έχει Η Φλούδα Του Καρπουζιού Για Την Υγεία

Αυτό το μέρος του φρούτου είναι πλούσιο σε κιτρουλλίνη, ένα σημαντικό αμινοξύ για την υγεία των μυών. Χάρη στην κιτρουλλίνη, μπορείτε να αποκτήσετε γρήγορα μυϊκή μάζα, με ελάχιστη προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά, η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες διεγείρουν τη μείωση του βάρους.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της κιτρουλλίνης είναι ότι μειώνει το στρες και το άγχος, κάνοντάς σας να αισθάνεστε ικανοποιημένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή η ουσία έχει επίσης διουρητικές ιδιότητες και αποβάλλει τα περιττά υγρά από το σώμα. Επιπλέον, με την κατανάλωση της φλούδας του καρπουζιού, αυξάνουμε τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματός μας.

Τώρα, δεδομένου ότι αυτό το κομμάτι του καρπουζιού είναι άγευστο, πώς μπορούμε να το καταναλώσουμε; Μια καλή ιδέα είναι να την κόψετε σε μικρά κομμάτια και να την προσθέσετε στις σαλάτες σας. Θα μπορούσατε επίσης να τη συνδυάσετε με τόνο ή φιλέτο γαλοπούλας.

Σταματήστε να πετάτε το πιο ωφέλιμο μέρος του καρπουζιού. Ξεκινήστε να το εντάσσετε στη διατροφή σας από σήμερα, με οποιαδήποτε μέθοδο προτιμάτε!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.