Πονοκέφαλος μετά την ερωτική επαφή – Αυτές είναι όλες οι αιτίες

Πονοκέφαλος μετά την ερωτική επαφή – Αυτές είναι όλες οι αιτίες

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως υπάρχει ένα είδος πονοκεφάλου, το οποίο προκαλείται μετά από τη σεξουαλική δραστηριότητα, και ειδικότερα μετά από έναν οργασμό.

Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι από το σεξ δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αλλά κάποιες φορές μπορεί να είναι σημάδι από κάτι σοβαρό, όπως προβλήματα με τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο.

Πονοκέφαλος από το σεξ: Αιτίες

Οποιοσδήποτε τύπος σεξουαλικής δραστηριότητας που οδηγεί σε οργασμό μπορεί να προκαλέσει σεξουαλικούς πονοκεφάλους.

Τέτοιος πονοκέφαλος που εμφανίζεται ξαφνικά είναι πιθανότερο να σχετίζεται με:

  • Διεύρυνση ή εξόγκωμα στον τοίχο μιας αρτηρίας μέσα στο κεφάλι σας (ενδοκρανιακό ανεύρυσμα)
  • Μη φυσιολογική σύνδεση μεταξύ αρτηριών και φλεβών στον εγκέφαλο (αρτηριοφλεβική δυσπλασία) που αιμορραγεί στο μεσοδιάστημα με το νωτιαίο υγρό μέσα και γύρω από τον εγκέφαλο
  • Αιμορραγία στο τοίχωμα μιας αρτηρίας που οδηγεί στον εγκέφαλο
  • Εγκεφαλικό επεισόδιο
  • Στεφανιαία νόσος
  • Χρήση ορισμένων φαρμάκων, όπως αντισυλληπτικών χαπιών
  • Φλεγμονή από ορισμένες μολύνσεις

Ο σεξουαλικός πονοκέφαλος που σχετίζεται με απώλεια συνείδησης, έμετο, δυσκαμψία στον αυχένα, άλλα νευρολογικά συμπτώματα και σοβαρό πόνο που διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες είναι πιθανότερο να οφείλεται σε κάποια υποκείμενη αιτία.

Πρόληψη

Μερικές φορές ο σεξουαλικός πονοκέφαλος μπορεί να προληφθεί με τη διακοπή της σεξουαλικής δραστηριότητας πριν από τον οργασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Επίσης, το να κρατήσετε έναν πιο παθητικό ρόλο κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί επίσης να σας βοηθήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.