ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν θα πρέπει να κοιμάσαι ποτέ με βρεγμένα μαλλιά

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν θα πρέπει να κοιμάσαι ποτέ με βρεγμένα μαλλιά

Αρκετές φορές και ειδικότερα τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού επιλέγουμε να κοιμηθούμε χωρίς να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας για να παραμείνουμε δροσεροί, όμως υπάρχουν λόγοι που επιβεβαιώνουν ότι θα πρέπει να μην κοιμόμαστε με βρεγμένο κεφάλι.

Οι κίνδυνοι είναι λίγοι, αλλά υπάρχουν μερικοί που πρέπει να γνωρίζετε προτού πέσετε για ύπνο το βράδυ με βρεγμένα μαλλιά.

Γίνεται να κρυολογήσεις;

Το να πάθει κανείς κοινό κρυολόγημα είναι η πιο κοινή ανησυχία σε αυτή την περίπτωση. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί κανείς να κρυώσει αν κοιμηθεί με βρεγμένα μαλλιά. Όταν κάποιος κρυώσει, σημαίνει ότι μολύνθηκε από ιό», λέει ο δρ. Chirag Shah.

Το κοινό κρυολόγημα δεν έχει καμία σχέση με το κρύο, αλλά με το αν και κατά πόσον εκτίθεστε σε κάποιον από τους 200 ιούς που προκαλούν κρυολόγημα, συνήθως ρινοϊό.

Ο ιός εισέρχεται στο σώμα σας μέσω της μύτης, του στόματος ή των ματιών και εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων στον αέρα, όταν ένα μολυσμένο άτομο φτερνίζεται, βήχει ή μιλάει. Μπορεί επίσης να κολλήσετε αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια ή αν έρθετε σε άμεση επαφή με ένα μολυσμένο άτομο.

Μυκητιασικές λοιμώξεις

Αν και ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά δεν προκαλεί κρυολόγημα, ο δρ. Shah λέει ότι αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μυκητιασικής λοίμωξης του τριχωτού της κεφαλής.

Οι μύκητες, όπως ο μύκητας Malassezia, μπορεί να οδηγήσουν σε πιτυρίδα ή δερματίτιδα (ξηροδερμία), σύμφωνα με τονδρ. Shah, ο οποίος συνιστά να κοιμάστε με στεγνά μαλλιά.

Μαζί με τον μύκητα, ο οποίος υπάρχει με φυσικό τρόπο στο τριχωτό της κεφαλής σας, τα μαξιλάρια είναι επίσης εστίες για μύκητα. Ευδοκιμεί σε ζεστό περιβάλλον και υγρό περιβάλλον και ο συνδυασμός του μαξιλαριού με τα βρεγμένα μαλλιά αποτελούν ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής.

Σπάσιμο μαλλιών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά επηρεάζει τα ίδια τα μαλλιά. «Τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα. Ο κύριος κίνδυνος (εκτός των δερματολογικών) είναι το σπάσιμο των μαλλιών όταν γυρίζετε πλευρό καθώς κοιμάστε. Αυτό είναι ιδιαίτερα πρόβλημα εάν τα μαλλιά είναι πλεγμένα ή τα έχετε σε ‘κότσο’, που αυξάνει την τάση στην τρίχα. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε τον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά, τουλάχιστον αφήστε τα λυτά κι ελεύθερα», λέει ο δερματολόγος δρ. Adarsh ​​Vijay Mudgil.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.