ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δυσοίωνη πρόβλεψη από τον Α.Φαούτσι: «Στο 50% οι πιθανότητες να έχει αποτελεσματικότητα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Δυσοίωνη πρόβλεψη από τον Α.Φαούτσι: «Στο 50% οι πιθανότητες να έχει  αποτελεσματικότητα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος Αντονι Φαούτσι, σε δηλώσεις του είπε πως οι πιθανότητες το νέο εμβόλιο να έχει υψηλή αποτελεσματικότητα, περιορίζονται στο 50%!

Αν και η επιστημονική κοινότητα ανέφερε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα είναι γύρω στο 75%, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος, κάνοντας λόγω για πιθανότητες της τάξεως του 50%.

«Οι πιθανότητες για ένα εμβόλιο με υψηλή αποτελεσματικότητα δεν είναι πολλές. Ένα ποσοστό 50% ή 60%, θα είναι αποδεκτό», είπε χαρακτηριστικά, ενώ θεωρητικά, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα πρέπει να είναι στο 98%, ώστε να θεωρηθεί πως η κατάσταση με την πανδημία θα είναι ελεγχόμενη. Αυτή η εκτίμηση του Φαούτσι φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του που τονίζει πως πλέον πρέπει να γίνεται προσπάθεια ώστε να είναι η κατάσταση διαχειρίσιμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει να σκεφτόμαστε το εμβόλιο ως ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να ανακόψουμε την πανδημία, να μην χαρακτηρίζεται πλέον πανδημία και να γίνει μία διαχειρίσιμη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσφατα, ο Δρ. Φαούτσι είχε εκφράσει την ανησυχία του για την διάρκεια που θα έχει αποτελεσματικότητα το εμβόλιο, καθώς όπως και σε προηγούμενους κορωνοϊούς, αποδείχθηκε πως τα εμβόλια δεν προφύλασσαν τους ασθενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι επικεφαλής της Υγείας στις ΗΠΑ τονίζουν πως δεν υπάρχει «επιστροφή στην κανονικότητα» χωρίς το εμβόλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.