ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα τεστ σάλιου – Θα είναι γρηγορότερα και φθηνότερα

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα τεστ σάλιου – Θα είναι γρηγορότερα και φθηνότερα

Ένα νέο πιο γρήγορο και πιο φθηνό τεστ για τον κορωνοϊό ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Αυτό το τεστ θα παίρνει δεδομένα από το σάλιο και όχι από το βάθος του φάρυγγα ή της μύτης, όπως αυτά που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γιέηλ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τη δρα Σαντάλ Βόγκελς, που έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, σύμφωνα με το «Nature», ανέπτυξαν ένα απλό τεστ σάλιου, με την ονομασία SalivaDirect, με στόχο να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ανάγκη για εκτεταμένους διαγνωστικούς ελέγχους, καθώς έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα (lockdown) στις περισσότερες χώρες.

Σε σχέση με τα υπάρχοντα μοριακά τεστ PCR, το τεστ σάλιου είναι λιγότερο επεμβατικό, δεν είναι ανάγκη να γίνει από εκπαιδευμένο επαγγελματία του τομέα υγείας και αποφεύγει τη χρήση χημικών. Τα πειράματα του νέου τεστ έδειξαν ότι ανίχνευσε 32 από τα 34 δείγματα που είχαν βγει θετικά στα μοριακά τεστ μύτης και φάρυγγα, καθώς επίσης 30 από τα 33 αρνητικά δείγματα.

Το κόστος του τεστ σάλιου εκτιμάται σε 1,3 έως 4,4 δολάρια (ανά… φτύσιμο) και οι δημιουργοί του έχουν ζητήσει από την αρμόδια Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) επείγουσα άδεια έγκρισης για την κυκλοφορία του.

Παράλληλα, επιστήμονες του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν-Μάντισον, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέηβιντ Ο’ Κόνορ της Ιατρικής Σχολής και Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσαν ότι δοκιμάζουν μία άλλη εκδοχή ενός φθηνού και γρήγορου τεστ σάλιου για τον κορωνοϊό, που έχει αποτελέσματα σε λίγες ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα στον Ιούλιο έκαναν και τη σχετική προδημοσίευση στο merdRxiv. Το τεστ, με την ονομασία RT-LAMP, που ακόμη δεν έχει εγκριθεί για κλινική διάγνωση, χρησιμοποιεί μία διαφορετική, πιο εύκολη μέθοδο, καθώς και διαφορετικές χημικές ουσίες σε σχέση με τα υπάρχοντα οριακά τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR), προκειμένου να εντοπίσει τον ιό στο δείγμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.