ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κίνα: Εντοπίστηκαν ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασίες με κατεψυγμένα θαλασσινά

Κίνα: Εντοπίστηκαν ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασίες με κατεψυγμένα θαλασσινά

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση τοπικών αρχών της Κίνας, οι αρχές της χώρας, εντόπισαν ίχνη του νέου κορωνοϊού στη συσκευασία εισαγόμενων κατεψυγμένων θαλασσινών που έφθασαν από το λιμάνι του Νταλιάν.

Ο ιός εντοπίστηκε στην εξωτερική συσκευασία κατεψυγμένων θαλασσινών που εισήγαγαν τρεις εταιρίες στο Γιαντάι, μια παραθαλάσσια πόλη στην ανατολική επαρχία Σανγκόνγκ.

​Οι τοπικές αρχές στο Γιαντάι ανακοίνωσαν ότι τα θαλασσινά προέρχονταν από εισαγόμενο φορτίο που έφθασε στο Νταλιάν, χωρίς όμως να διευκρινίζεται η προέλευσή του.

Τον Ιούλιο, αξιωματούχοι των υπηρεσιών τελωνείων στο Νταλιάν, σημαντικό λιμάνι στη βορειανατολική επαρχία Λιαονίνγκ, εντόπισαν τον κορωνοϊό στη συσκευασία κατεψυγμένων γαρίδων που είχαν εισαχθεί από τον Ισημερινό. Στη συνέχεια, η Κίνα προχώρησε σε αναστολή των εισαγωγών από τρεις παραγωγούς γαρίδων της συγκεκριμένης χώρας.

Ο νέος κορωνοϊός θεωρείται ότι εμφανίστηκε σε αγορά που πουλούσε θαλασσινά και άγρια ζώα στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Έκτοτε εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, με κάποια νέα περιστατικά να εισέρχονται στην Κίνα από ταξιδιώτες που επαναπατρίστηκαν.

Μέρος των θαλασσινών που οι τρεις εταιρίες στο Γιαντάι έφεραν είχε υποστεί επεξεργασία προκειμένου να εξαχθεί, ενώ τα υπόλοιπα διατηρήθηκαν υπό ψύξη και δεν εισήλθαν στην αγορά, ανέφεραν οι αρχές στο Γιαντάι.

Σε ερώτηση εάν είχαν εξαχθεί επεξεργασμένα θαλασσινά, μέλος του προσωπικού στην μονάδα αντιμετώπισης κορωνοϊού στο Γιαντάι αρνήθηκε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας το Reuters στην ανακοίνωση των αρχών της πόλης.

Οι αρχές σφράγισαν τα προϊόντα, ανέφεραν οι αρχές του Γιαντάι. Όποιος ασχολήθηκε με τα προϊόντα αυτά τέθηκε σε καραντίνα και βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό, ανέφεραν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελευταία έξαρση του κορωνοϊού στην πόλη Νταλιάν ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου. Έως τις 9 Αυγούστου, το Νταλιάν είχε ανακοινώσει συνολικά 92 κρούσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.