ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το σημείο στο σώμα μας που «προδίδει» πόσα χρόνια θα ζήσουμε

Το σημείο στο σώμα μας που «προδίδει» πόσα χρόνια θα ζήσουμε

Γνωρίζατε πως υπάρχει ένα σημείο πάνω στο σώμα μας το οποίο μπορεί να μας δείξει τη διάρκεια της ζωής μας και τη κατάσταση της υγείας μας;

Και αυτό είναι η περίμετρος της μέσης!

Η μεγάλη περιφέρεια της μέσης και της κοιλιάς, συνδέεται με εμφάνιση παχυσαρκίας, χοληστερίνης, υπέρτασης, καρδιακών προβλημάτων, διαβήτη ακόμη και καρκίνου.

​Η μέγιστη περιφέρεια μέσης για τις γυναίκες είναι τα 80 εκατοστά, ενώ για τους άντρες τα 94, διαφορετικά έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια ασθένεια.

​Η φυσιολογική περίμετρος για τις γυναίκες είναι τα 67 εκατοστά, ενώ για τους άντρες τα 88. Για κάθε 5 εκατοστά αύξησης, ο κίνδυνος θανάτου αυξάνεται έως και 8%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι’ αυτό φροντίζετε να ελέγχετε και να μετράτε συχνά το σωματικό σας βάρος και την περιφέρεια της μέσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.