Κορωνοϊός: Επεκτείνεται η χρήση μάσκας στο Παρίσι – Τι ισχύει για τις συναθροίσεις

Κορωνοϊός: Επεκτείνεται η χρήση μάσκας στο Παρίσι – Τι ισχύει για τις συναθροίσεις

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές συνοικίες του Παρισιού, θα επεκταθεί από το Σάββατο, 15 Αυγούστου, και σε ένα τμήμα του Σανζ Ελιζέ και στη συνοικία του Λούβρου.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να εντατικοποιήσουν τα μέτρα στην πρωτεύουσα. «Εάν η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, η χρήση της μάσκας μπορεί να καταστεί υποχρεωτική στο σύνολο της πρωτεύουσας», προειδοποίησε η αστυνομική διεύθυνση.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπονται πλέον στο Παρίσι οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων εφόσον δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η γαλλική πρωτεύουσα κηρύχθηκε, όπως και το Μπους Ντι Ρονέ με πρωτεύουσα τη Μασσαλία, διαμερίσματα στα οποία η κυκλοφορία του ιού COVID-19 είναι ενεργή, άρα επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους.

«Το ποσοστό θετικών κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 4,14% στο Παρίσι, στο 3,6% στην Ιλ Ντε Φρανς έναντι 2,4% κατά μέσο όρο στη χώρα. Οι ηλικίες 15-45 είναι οι πλέον πληγείσες, αν και κρούσματα καταγράφονται σε όλες τις ηλικίες. Όπου η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, συστήνεται στους πολίτες να τη φοράνε όταν υπάρχει συγχρωτισμός», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, θα ενισχυθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα μπαρ, τα εστιατόρια και τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων θα επιβάλλεται κλείσιμο των καταστημάτων. Οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας θα ενισχυθούν και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.