ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Φοβήθηκαν τις αντιδράσεις: «Όχι» της κυβέρνησης στην γενικευμένη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Φοβήθηκαν τις αντιδράσεις: «Όχι» της κυβέρνησης στην γενικευμένη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους λοιμωξιολόγους, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό για την καθολική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής, και παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες επέμεναν στην άποψη ότι μόνο με χρήση μασκών μπορεί να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, κυρίως στις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην το υιοθετήσει.

Πρόκειται ασφαλώς για πολιτική απόφαση για την οποία είχε αναφερθεί χθες το in.gr. Η καθολική χρήση της μάσκας θα δρομολογούσε εξελίξεις και θα είχε έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία.

Σε μια χρονική στιγμή όπου γίνεται ήδη… χαμός με τη χρήση μασκών στα σχολεία, ένα νέο μέτωπο που θα άνοιγε, θα προκαλούσε πολλά προβλήματα στην κυβέρνηση.

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών. Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι συμφωνούν ότι υπάρχουν κι άλλα μέτρα που μπορούν να περιορίσουν τον ιό και να μειώσουν το επόμενο διάστημα τα κρούσματα.

Η ανησυχία παραμένει

Βεβαίως, ανησυχούν πάντα για τα κρούσματα που εντοπίζονται σε κλειστές δομές, ωστόσο, εκτιμούν ότι με συνεχή ενημέρωση, με τήρηση των μέτρων που ισχύουν τώρα και με το να αποφασίζονται να μπουν σε καραντίνα περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, μπορεί να υπάρξει ανάσχεση του κορωνοϊού.

Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί η νόσος τις επόμενες ημέρες, κι αν θα σημειωθεί νέα έκρηξη των κρουσμάτων, δεν αποκλείεται να ξαναπέσει στο τραπέζι η καθολική χρήση της μάσκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, και παρά τις διαψεύσεις, το πολύ σκληρό αυτό μέτρο είχε πέσει στο τραπέζι. Ακόμα συζητήθηκε εκτενώς τις προηγούμενες ημέρες, μεγάλο μέρος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ήταν υπέρ, ωστόσο, η τελική απόφαση θα λαμβανόταν, όπως κι έγινε, από την κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.