ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Β.Ανεμοδουρά: «Αν δεν προσέξουμε τώρα το Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη θα είναι δύσκολα τα πράγματα»

Β.Ανεμοδουρά: «Αν δεν προσέξουμε τώρα το Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη θα είναι δύσκολα τα πράγματα»

Η κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, μέλος Δ.Σ. ιατρικού συλλόγου μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να προσέξουμε αλλιώς το Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη θα δυσκολέψουν τα πράγματα περισσότερο.

«Μέχρι τώρα μπορούσαμε να αποδίδουμε ευθύνες στους εκάστοτε υπευθύνους, όμως ζήσαμε τον τελευταίο καιρό μια αδιαφορία και μια δυσπιστία για το αν υπάρχει ιός, αν πρέπει να προσέχουμε. Μιλώντας σαν γιατρός δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι πολίτες που πρωτίστως οι ίδιοι πρέπει να προσέχουν την υγεία τους, να αμφισβητούν τη λήψη μέτρων που θα προστατεύσει τους ίδιους, τις οικογένειές τους και το σύστημα υγείας», σημείωσε.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση στο ΕΣΥ, τόνισε ότι «αντέχει, γιατί έχουμε πολλά θετικά κρούσματα αλλά όχι τόσους πολλούς νοσούντες. Έχει ανέβει ο αριθμός των νοσηλευομένων, και των ατόμων στις ΜΕΘ που θα αυξηθεί, αλλά προσπαθούμε…».

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι τα μέτρα κατά της διασποράς στην Αττική έπρεπε να είναι πιο αυστηρά αυτή την στιγμή, κάνοντας αναφορά στην γενικευμένη χρήση μάσκας.

«Θεωρώ ότι αν αυτές τις 15 μέρες τις προσέξουμε, στις 10-15 Οκτωβρίου να έχουμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων, για να αντέξουμε», τόνισε.

Συνέστησε σε όλους για οποιοδήποτε πρόβλημα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, καθώς όσο προχωράμε θα προστίθενται και οι ιώσεις. «Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας, δεν παίρνουμε φάρμακα από μόνοι μας, δεν αγνοούμε καταστάσεις όπως το εμπύρετο που επιμένει 1-2 μέρες…».

«Το βασικό σύμπτωμα είναι ο πυρετός, η κατάπτωση, η αγευσία και η αοσμία, κυρίως η εξάντληση και ο πυρετός. Εκεί μιλάμε με τον γιατρό. Το τεστ δεν θα κάνει θεραπεία στην νόσο. Το τεστ είναι μόνο για τη διασπορά», τόνισε.

«Καλό είναι τα παιδιά όταν οι γονείς καταλαβαίνουν πως η συμπεριφορά του παιδιού έχει αλλάξει, το πάμε σε ένα παιδίατρο. Όποιο σύμπτωματα παρουσιαστεί το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν», πρόσθεσε.

Ενώ έκανε μια σύσταση στην κυβέρνηση να προσλάβει κόσμο ως ελεγκτές για τον αριθμό των ατόμων που μπαίνουν στα βαγόνια, αλλά και να αυξήσει τα δρομολόγια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας σημείωσε: «Περιμέναμε ότι θα έχουμε μια έξαρση, θεωρώντας ότι Σεπτέμβιος και μισός Οκτώβρης θα ήταν ομαλοί, τώρα όμως ξεκινάμε με αυξημένα ποσοστά έτσι ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης θα είναι σε κακή κατάσταση, αν δεν προσέξουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.