ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Βρετανός καθηγητής Τιμ Σπέκτορ: «Η καταρροή δεν είναι σύμπτωμα κορωνοϊού»

Βρετανός καθηγητής Τιμ Σπέκτορ: «Η καταρροή δεν είναι σύμπτωμα κορωνοϊού»

Ο Βρετανός Τιμ Σπέκτορ, καθησυχάζει τους γονείς λέγοντας πως η καταρροή δεν είναι σύμπτωμα κορωνοϊού.

Ο καθηγητής του King’s College του Λονδίνου, διαβεβαιώνει τους γονείς πως το συγκεκριμένο σύμπτωμα μαζί με συμφόρηση και φτέρνισμα, είναι ένα «σίγουρο σημάδι» πως το παιδί τους πάσχει από κρυολόγημα κι όχι COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Μάτ Χάνκοκ είχε δηλώσει πως οι γονείς που αναζητούν τεστ για τα παιδιά τους που έχουν κρυολογήσει, συμβάλλουν στο ολοένα επιδεινούμενο χάος στη χώρα όσον αφορά τους ελέγχους για τον κορωνοϊό, επιβαρύνοντας το σύστημα και τους συνανθρώπους τους.

Τα ποιο κοινά σύμπτωμα κορωνοϊού σε παιδιά

Ο καθηγητής Σπέκτορ, ο οποίος «τρέχει» την εφαρμογή Coronavirus Symptom Study, είναι ο άνθρωπος πίσω από μια έρευνα που καταδεικνύει πως το πιο κοινό σύμπτωμα του κορωνοϊού για παιδιά είναι η κούραση (κατά 55%), ο πονοκέφαλος και ο πυρετός.

Μεταξύ των ενηλίκων τα πιο κοινά συμπτώματα είναι κόπωση, πονοκέφαλος και ανοσμία. Δεν υπάρχουν συχνές καταγραφές για καταρροή ούτε στα παιδιά ούτε στους ενηλίκους.

Η ομάδα του καθηγητή πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να καταχωρηθεί η απώλεια γεύσης και οσμής ως σύμπτωμα του ιού στη Βρετανία, καθώς τα δεδομένα από την εφαρμογή τους καταδεικνύουν πως είναι δείγμα νόσησης από κορωνοϊό.

Η τεράστια δεξαμενή δεδομένων που έχουν στη διάθεσή τους, επίσης, τούς δίνει την ευχέρεια να αναγνωρίσουν και ποια συμπτώματα δεν υποδηλώνουν κορωνοϊό.

Εν μέσω έντονης ανησυχίας περί νόσησης των παιδιών δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής Σπέκτορ υπενθυμίζει στους γονείς πως η καταρροή δεν είναι σύμπτωμα κορωνοϊού.

Όπως είπε, υπάρχει διαφορά στα συμπτώματα που εμφανίζονται μεταξύ διαφόρων ηλικιακών ομάδων και πως ο υψηλός πυρετός, ο επίμονος βήχας και η απώλεια γεύσης και οσμής συνήθως δεν εμφανίζονται σε ηλικίες κάτω των 18 και άνω των 65 χρόνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν βλέπεις απώλεια γεύσης και όσφρησης καθόλου στους ηλικιωμένους ανθρώπους και τα παιδιά» εξήγησε, μιλώντας στο βBBC Radio 4’s Today.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.