Τα 8 πιο κοινά πρώιμα σημάδια του καρκίνου των ωοθηκών

Τα 8 πιο κοινά πρώιμα σημάδια του καρκίνου των ωοθηκών

Γνωρίζατε πως ο καρκίνος των ωοθηκών αποτελεί στη χώρα μας τη δεύτερη σε σειρά συχνότητας κακοήθεια των γεννητικών οργάνων, μετά τον καρκίνο του ενδομητρίου;

Η μεγαλύτερη συχνότητα παρατηρείται σε γυναίκες ηλικίας 55-65 ετών, ενώ η συχνότητα της νόσου αυξάνεται διαρκώς έως την ηλικία των 80 ετών.

Η κυριότερη αιτία για την υψηλή θνητότητα της νόσου είναι η καθυστερημένη διάγνωσή της. Βασικός λόγος είναι ότι η νόσος παρουσιάζεται με μεγάλη ποικιλία ασαφών συμπτωμάτων.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια που μπορείτε να αναγνωρίσετε.

Δείτε τα 8 πιο κοινά πρώιμα σημάδια του καρκίνου των ωοθηκών:

Φούσκωμα / πρήξιμο στην κοιλιά: Το μέγεθος της κοιλιάς σας αυξάνεται, αισθάνεστε πρησμένες και με πολλά αέρια. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι μερικά ρούχα είναι πιο στενά γύρω από τη μέση και τους γοφούς σας, χωρίς να έχετε πάρει κιλά.

Δυσκοιλιότητα και αλλαγές στις κινήσεις του εντέρου: Μπορεί να παρατηρήσετε ότι έχει αλλάξει η συχνότητα που πάτε στην τουαλέτα καθώς και οι κενώσεις.

Πυελικός πόνος: Θα νιώσετε δυσφορία ή πόνο στην περιοχή της πυέλου και μερικές φορές και στην κοιλιά. Εάν ο πόνος επιμείνει, δεν πρέπει απλά να τον «καλύψετε» με παυσίπονα. Ο πόνος αυτός συνήθως είναι ένα σημαντικό σημάδι.

Πόνος χαμηλά στην πλάτη: Αν ο πόνος επηρεάζει και την περιοχή της πυέλου, μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου στις ωοθήκες.

Επείγουσα ή συχνή ούρηση: Αν αισθάνεστε επείγουσα ανάγκη να ουρήσετε, αλλά όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα έχετε δυσκολία στην ούρηση, ή/και ουρείτε πολλές φορές σε σύντομα χρονικά διαστήματα, μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι καρκίνου των ωοθηκών. Είναι βέβαια κάτι που πολλές γυναίκες το βιώνουν και συχνά πρόκειται απλά για σημάδι αδυναμίας των πυελικών μυών ή μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Πρέπει όμως να το παρακολουθείτε, ειδικά αν διαρκεί για αρκετές εβδομάδες.

Απώλεια όρεξης ή αίσθημα κορεσμού: Αν χάνετε βάρος χωρίς να κάνετε δίαιτα, μην το αμελήσετε.

Πόνος στο σεξ: Αν αισθάνεστε πόνο κατά το σεξ, που δεν τον είχατε στο παρελθόν, ενημερώστε τον γιατρό σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κόπωση: Το αίσθημα υπερβολικής κούρασης και χαμηλής ενέργειας μπορεί να είναι σημάδι μιας σοβαρής υποκείμενης κατάστασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.