Τελικά τι είναι αυτά τα… ενοχλητικά σημαδάκια που βλέπουμε να αιωρούνται κάποιες φορές; (βίντεο)

Τελικά τι είναι αυτά τα… ενοχλητικά σημαδάκια που βλέπουμε να αιωρούνται κάποιες φορές; (βίντεο)

Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι και όλοι μας, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας, έχει τύχει δούμε αυτά τα περίεργα διαφανή «σκουλήκια» να επιπλέουν στον αέρα, χωρίς ωστόσο να μπορούν τα μάτια μας, να προσδιορίσουν τι ακριβώς βλέπουν εκείνη τη στιγμή.

Μα, τι είναι τελικά αυτά τα σημάδια;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιστημονική ονομασία τους είναι “muscae volitantes”, το οποίο στα λατινικά σημαίνει “ιπτάμενες μύγες”. Αλλά, φυσικά, μόνο μύγες δεν είναι στην πραγματικότητα.

Τα έχετε δει πιθανώς αυτά τα πράγματα, αν έχετε ρίψει έντονα τα μάτια σας, ή αν έχετε στρέψει το βλέμμα σας προς τον ήλιο.

Αυτά τα “μυγάκια” αποτελούνται στην πραγματικότητα από κομμάτια του ιστού των ματιών, συστάδες πρωτεϊνών, ή ερυθρά αιμοσφαίρια στο εσωτερικό του ματιού. Τα βλέπετε, επειδή δημιουργούν σκιές στον αμφιβληστροειδή.

Για να καταλάβετε λεπτομερώς τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή μέσα στο μάτι σας, δείτε το βίντεο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.