Π.Αρκουμανέας: «Να εφαρμοστούν τα μέτρα για να αποφύγουμε ένα ολικό lockdown»

Π.Αρκουμανέας: «Να εφαρμοστούν τα μέτρα για να αποφύγουμε ένα ολικό lockdown»

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας μίλησε για το ενδεχόμενο lockdown στην Αθήνα και ξεκαθάρισε ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα τότε δεν θα αποφευχθεί.

Με τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική να αγγίζουν τα 2.100 από τα 4.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, κάθε πέντε μέρες αυστηροποιούνται τα μέτρα με σκοπό να αποφευχθεί το lockdown.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας η Αττική έχει το 40-60% των κρουσμάτων της και σκοπός είναι να μειωθούν, όχι να έρθει ένα νέο lockdown. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ανάλογα με εκείνα που εφαρμόστηκαν σε άλλες περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο και είχαν αποτέλεσμα.

«Πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε ένα ολικό lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας.

Για την επαναφορά των sms

Όσον αφορά στην επαναφορά των sms στις μετακινήσεις των πολιτών, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι είναι ένα πιθανό σενάριο για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε ό,τι αφορά τον περιορισμό στις μετακινήσεις θα είναι είτε ηλικιακός, είτε γεωγραφικός. Είναι όμως νωρίς ακόμα για να πάρουμε τέτοια μέτρα», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.