Αυτά είναι τα σημάδια του οργανισμού ότι είσαστε απόλυτα υγιείς αθλητής

Αυτά είναι τα σημάδια του οργανισμού ότι είσαστε απόλυτα υγιείς αθλητής

O ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα να μας δείχνει με τον τρόπο του ότι είτε είμαστε υγιείς είτε όχι και τα σημάδια είναι εύκολα κατανοητά.

Αρχικά οι καρδιακοί παλμοί σας σε κατάσταση ηρεμίας πρέπει να είναι γύρω στους 70

Αν οι παλμοί σας κυμαίνονται στους 70 και κάτω, ανά λεπτό, τότε η λειτουργία της καρδιάς είναι σε καλή κατάσταση. Ανεβασμένοι καρδιακοί παλμοί δείχνουν πως πρέπει να ενισχύσετε την λειτουργικότητα της καρδιάς σας με αεροβική άσκηση.

Μετά από άσκηση, οι παλμοί σας πρέπει να επιστρέφουν στον κανονικό ρυθμό, εντός 5 λεπτών

Όσο πιο σύντομα η καρδιά σας επανέλθει σε κατάσταση ηρεμίας, μετά από αεροβική άσκηση, τόσο καλύτερη είναι η συνολική φυσική σας κατάσταση, αλλά και η υγεία της ίδιας της καρδιάς.

Ξυπνάτε χωρίς το ξυπνητήρι την ίδια ώρα κάθε πρωί

Αν έχετε απολύτως ανάγκη το ξυπνητήρι για να σηκωθείτε το πρωί, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση και καλύτερης ποιότητας ύπνο και καλά θα κάνετε να αρχίσετε να πέφτετε για ύπνο νωρίτερα, αφού η αντίληψη ότι μερικές ώρες παραπάνω ύπνο το σαββατοκύριακο θα διορθώσουν το «κακό» μάλλον δεν είναι και η σωστότερη…

Τρέχετε 1,5 χιλιόμετρο σε λιγότερο από 15 λεπτά

Αν για να διανύσετε 1,5 χιλιόμετρα χρειάζεστε παραπάνω από 15 λεπτά, τότε δεν έχετε την ιδανική φυσική κατάσταση που κάθε αντρικός οργανισμός πρέπει να έχει. Όσο πιο γρήγορα τρέχετε, τόσο καλύτερη και η κατάσταση της υγείας σας.

Μπορείτε να κάνετε 20 κάμψεις

Ακόμα ένας τρόπος να φανεί αν έχετε καλή φυσική κατάσταση είναι το να κάνετε 20 κάμψεις, χωρίς διακοπή και χωρίς να καταλήξετε να μην μπορείτε να πάρετε ανάσα μετά το σετ. Ένας άντρας θα πρέπει να μπορεί να κάνει 20 κάμψεις, ακόμα και στο μεσημεριανό του διάλειμμα.

Το εντερικό σας σύστημα δουλεύει «ρολόι»

Αν πηγαίνετε τουαλέτα καθημερινά την ίδια περίπου ώρα κάθε μέρα, αυτό δείχνει ότι το πεπτικό σας σύστημα δουλεύει πολύ καλά. Εντερική δραστηριότητα χωρίς τακτικότητα και με δυσκολία, σας προειδοποιεί να διορθώσετε τη διατροφικές σας συνήθειες.

Η ιδανική… συνταγή άσκησης για να προστατέψουμε την υγεία μας

Τα ούρα σας έχουν καθαρό χρώμα

Αν τα ούρα σας είναι ανοιχτόχρωμα αυτό σημαίνει πως λαμβάνετε τα υγρά που πρέπει να λαμβάνετε. Αν όμως το χρώμα τους είναι σκούρο κίτρινο με περίεργες οσμές, τότε χρειάζεστε άμεσα ενυδάτωση.

Το βάρος σας είναι πάνω ή κάτω 5 κιλά από το ιδανικό βάρος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τη βοήθεια του Δείκτη Μάζας Σώματος και της μέτρησης του σωματικού σας λίπους θα διαπιστώσετε αν είστε πολύ, λίγο ή ακριβώς στο ιδανικό βάρος για το ύψος και τον σκελετό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.