Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα τέσσερα νέα μέτρα που επεξεργάζονται οι «ειδικοί» για την Αττική

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα τέσσερα νέα μέτρα που επεξεργάζονται οι «ειδικοί» για την Αττική

Την επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, αλλιώς θα χρειαστούν νέα, ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής τόνισε χθες στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα νέα μέτρα προανήγγειλε άλλωστε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας χθες στο Mega, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά έχουν ήδη δώσει κάποια επίδραση στην επιδημία. Εάν τα μέτρα συνεχίσουν να αποδίδουν κι αν προσθέσουμε και νέα μέτρα, που ενδεχομένως θα προσθέσουμε, τότε θα δούμε μια επιπέδωση της επιδημίας, που είναι το πρώτο βήμα πριν από την κάμψη», είπε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέτρα που φέρονται να επεξεργάζονται οι ειδικοί είναι τέσσερα, με τα δύο πρώτα να φαίνεται πως είναι τα επικρατέστερα:

  • Πρώτον, η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Είναι ένα μέτρο που εδώ και λίγο καιρό έχουν προτείνει ανοιχτά οι λοιμωξιολόγοι, καθώς θεωρούν πως θα περιορίσει πολύ περισσότερο την εξάπλωση της πανδημίας.
  • Δεύτερον, ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί, όπου η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με sms.
  • Τρίτον, η επαναφορά του sms για τις μετακινήσεις των πολιτών που είναι άνω των 65 ετών.
  • Τέταρτον, η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των νέων σε πλατείες.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα sms αλλά και το ωράριο σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα είναι μεν στο τραπέζι, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκρίνονται από την κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.