Α.Λινού: «Να επιλέξουμε ποια θα είναι η παρέα μας αυτόν τον χειμώνα»!

Α.Λινού: «Να επιλέξουμε ποια θα είναι η παρέα μας αυτόν τον χειμώνα»!

«Καμπανάκι» για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσής του έκρουσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα… Ό,τι συμβαίνει» του Οpen, η κα Λινού απάντησε στο ερώτημα αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα για τον κορωνοϊό και μίλησε για το εμβόλιο αλλά και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που θα είχε μια ενδεχόμενη καραντίνα.

«Δεν πρέπει να πάρουμε κατά γράμμα την άποψη του πρωθυπουργού, γιατί ήταν αυστηρή. Πρέπει να δούμε πώς θα συνεχίσουμε τη ζωή μας, χαρούμενοι με αισιοδοξία αλλά παράλληλα να προσέχουμε. Ίσως είναι καιρός να επιλέγουμε ποια θα είναι η παρέα μας αυτόν τον χειμώνα, να βρισκόμαστε μία-δύο οικογένειες ή ζευγάρια να βρισκόμαστε, ώστε να μην πολλαπλασιάζονται οι επαφές», είπε αναφερόμενη στις λεγόμενες «κοινωνικές φούσκες».

Αναφερόμενη στο θέμα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Αθηνά Λινού σημείωσε: «Χαίρομαι που η κυβέρνηση το παραδέχτηκε για τις συγκοινωνίες και παίρνει μέτρα. Όλοι πρέπει να πιέζουμε ώστε η πολιτεία να πάρει περισσότερα μέτρα στο μέτρο του δυνατού. Προτείνω μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, μεγιστοποίηση εργασίας από απόσταση και ενίσχυση όσων εργαζόμενων αρρωστήσουν ώστε να μην αποφύγουν να παρουσιάσουν τα συμπτώματα που έχουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα κρούσματα και οι θάνατοι που βλέπουμε σήμερα είναι ενός μήνα πριν. Η λύση είναι να προσπαθήσουμε να προλάβουμε τη νόσο. Όχι καραντίνα, δεν χρειάζεται. Θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες, αλλά και ψυχολογικές. Η κοινωνική συνοχή θα μας σώσει», σχολίασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.