ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Σύψας: «Η κατάσταση στην Αττική είναι δύσκολη – Δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό lockdown»

Ν.Σύψας: «Η κατάσταση στην Αττική είναι δύσκολη – Δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό lockdown»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, τόνισε πως η κατάσταση στην Αττική, και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, είναι πολύ δύσκολη.

Για την Περιφέρεια Αττικής, και το κέντρο της Αθήνας ειδικά, ο Νίκος Σύψας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, ειδικά στην Αττική, είναι κακά και τα ποιοτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνώσεων, όπως και η ηλικιακή κατανομή, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον».

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Αττική»

«Σήμερα είμαστε σε σταθερή κατάσταση, αλλά το σήμερα δεν προδικάζει τι θα γίνει αύριο, είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε ο κ. Σύψας.

​«Είμαστε κάτω από την 100ή θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους», επισήμανε πάντως.

Για τα τεστ εξήγησε ότι «τα 15.000 τεστ είναι ικανοποιητικός αριθμός, από τα 800 τεστ που είχαμε τον Μάρτιο, όμως ο κεντρικός τομέας της Αθήνας έχει τεράστια διασπορά και παράγει τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα. Γίνονται ήδη παρεμβάσεις στο κέντρο και στα ΜΜΜ που νομίζω θα βοηθήσουν».

Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, «δεν έχουμε εκθετική φάση στα κρούσματα, στην Αθήνα είναι σταθερή κατάσταση, εκτιμούμε λόγω των μέτρων. Πολλά μικρά μέτρα είναι χρήσιμα, όπως η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, για να αποφύγουμε τα μεγάλα μέτρα».

«Οι εισηγήσεις που κάνουμε γίνονται δεκτές στο συντριπτικό τους ποσοστό», αποσαφήνισε ακόμα ο κ. Σύψας.

​«Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό lockdown ή απαγόρευση κυκλοφορίας στους 65άρηδες» ξεκαθάρισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​«Αν γίνει lockdown, θα γίνεται περιοδικά μέχρι να πέσει η καμπύλη… Δεν θέλω να μιλώ για lockdown για να μην προκαλείται πανικός στην κοινωνία», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.