ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κορωνοϊός: Πάνω από 350 τα νέα κρούσματα – Έξαρση στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ των αλλοδαπών

Κορωνοϊός: Πάνω από 350 τα νέα κρούσματα – Έξαρση στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ των αλλοδαπών

Περισσότερα από 350 είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ο ακριβής αριθμός των νέων κρουσμάτων θα ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ μετά τις έξι το απόγευμα, ωστόσο, σύμφωνα πληροφορίες έχει καταγραφεί έξαρση σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα μεταξύ παράνομων μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκαν 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού και την Κυριακή 218 ενώ το Σάββατο είχαν καταγραφεί 315 κρούσματα και την περασμένη Παρασκευή άλλα 286. Οι διασωληνωμένοι πριν από τέσσερις ημέρες ήταν 63 και χθες ανήλθαν στους 73. Χθες καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι, την Κυριακή επτά, το περασμένο Σάββατο πέντε θάνατοι.

Με βάση τα στοιχεία για τους νέους φορείς του ιού, τους ασθενείς, τους διασωληνωμένους και τα θύματα της επιδημίας θα αποφασίσουν αν θα εισηγηθούν στοχευμένες επιπλέον παρεμβάσεις ή όχι. Πάντως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε αναφέρει πως ένα μέτρο που θα μπορούσε να είναι το επόμενο, αφορά τη χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Μελανή σταθερά των προηγούμενων ημερών αποτελεί η «αρνητική πρωτιά» της Αττικής. Τουλάχιστον το 70% από τα συνολικά κρούσματα ημερησίως επιβεβαιώνονται στην Αττική.

Συνολικά μέσα στον Σεπτέμβριο, τον πιο δύσκολο μήνα της επιδημίας, στη διάρκεια του οποίου έχουν καταρριφθεί τα δύσκολα ρεκόρ της πρώτης φάσης της επιδημίας, έχουν καταγραφεί περίπου 3.700 κρούσματα, δηλαδή περίπου το 1/4 του συνόλου των κρουσμάτων της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι στοχευμένες παρεμβάσεις με διενέργεια εκατοντάδων rapid test για τον κορωνοϊό σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες του δήμου Αθηναίων, όπως αλλοδαποί, χρήστες ουσιών, άστεγοι κ.λπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.