Θα σας «σώσει»: Η σπιτική συνταγή για πιο λευκά δόντια

Θα σας «σώσει»: Η σπιτική συνταγή για πιο λευκά δόντια

Φτιαγμένο από μήλα που έχουν υποστεί ζύμωση και πλούσιο σε πηκτίνη και βασικά μέταλλα, το μηλόξυδο εκτιμάται ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες γενικότερα. Μία από τις εφαρμογές του (πέραν της γαστριμαργικής) είναι και η λεύκανση των δοντιών.

Γιατί είναι το μηλόξυδο επωφελές για την λεύκανση των δοντιών;

Πρώτα απ’ όλα, το μηλόξυδο είναι ένα ισχυρό καθαριστικό, το οποίο βοηθά στη διατήρηση του όξινου pΗ. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την αφαίρεση των λεκέδων και την λεύκανση των δοντιών σας, καθώς και για τη θεραπεία της ασθένειας των ούλων, που προκαλείται από βακτήρια του στόματος.

Πώς να λευκάνετε τα δόντια σας χρησιμοποιώντας μηλόξυδο

  • Αραιώστε μηλόξυδο με νερό σε αναλογία ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο σε ένα φλιτζάνι νερό.
  • Αποθηκεύστε το διάλυμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
  • Κάντε ένα μπούκωμα με αυτό το πρωί πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας κανονικά με οδοντόκρεμα.
  • Στη συνέχεια βουρτσίστε τα δόντια σας κανονικά.
  • Επαναλάβετε τακτικά για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα δόντια σας και να τα λευκάνετε την ίδια στιγμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρήσιμες συμβουλές

  • Πάντα να ανακινείτε το μπουκαλάκι με το διάλυμα πριν τη χρήση, επειδή τα βασικά συστατικά πέφτουν στο κάτω μέρος.
  • Ποτέ μην ξεπερνάτε την αναλογία μηλόξυδου/νερού, επειδή αν βάλετε περισσότερο ξύδι, ελπίζοντας σε “πιο γρήγορα αποτελέσματα”, η αυξημένη οξύτητα του διαλύματος μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας.
  • Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία πολύ συχνά, τουλάχιστον όχι περισσότερο από μία φορά την ημέρα, προκειμένου να προστατεύσετε το σμάλτο των δοντιών σας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.