ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Νέα έρευνα: Όσοι ασθένησαν με κορωνοϊό παράγουν αντισώματα ακόμη και 7 μήνες μετά τη λοίμωξη

Νέα έρευνα: Όσοι ασθένησαν με κορωνοϊό παράγουν αντισώματα ακόμη και 7 μήνες μετά τη λοίμωξη

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, διαπιστώθηκε πως οι ασθενείς που αρρώστησαν με κορωνοϊό, παράγουν υψηλής ποιότητας αντισώματα κατά του ιού ακόμη και πέντε έως επτά μήνες μετά την αρχική λοίμωξη.

Οι ερευνητές του Κολεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ανοσολογίας Ντίπτα Μπατατσάρια, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ανοσολογίας «Immunity», πραγματοποίησαν τεστ αντισωμάτων σε 5.882 άτομα και διαπίστωσαν ότι αντισώματα υπήρχαν στο αίμα σε επαρκή επίπεδα επί τουλάχιστον πέντε έως επτά μήνες.

«Πολλές ανησυχίες έχουν εκφραστεί για το κατά πόσο διαρκεί η ανοσία έναντι της Covid-19. Βρήκαμε σαφώς ότι υψηλής ποιότητας αντισώματα συνεχίζουν να παράγονται πέντε έως επτά μήνες μετά τη λοίμωξη», δήλωσε ο Μπατατσάρια και εκτίμησε ότι η ανοσία διαρκεί πολύ περισσότερους από επτά μήνες, «τουλάχιστον δύο χρόνια», όπως είπε, κάτι που αν όντως ισχύει είναι πολύ ενθαρρυντικό και για τα μελλοντικά εμβόλια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι εσφαλμένες οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις πως τα επίπεδα αντισωμάτων στο σώμα μειώνονται γρήγορα και η ανοσία έναντι του κορωνοϊού δεν διαρκεί πολύ.

Δύο παρόμοιες έρευνες, μία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και μία άλλη από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, συνολικά σε σχεδόν 750 άτομα που είχαν μολυνθεί με τον κορωνοϊό, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε ένα άλλο περιοδικό Ανοσολογίας, το «Science Immunology», βρήκαν ότι οι ασθενείς συνέχιζαν μετά από τρεις μήνες να έχουν επαρκή αντισώματα για να τους παρέχουν ανοσία.

Ειδικότερα, αντισώματα IgC κατά της πρωτεΐνη-ακίδας του κορωνοϊού βρέθηκαν να διαρκούν περισσότερες από 100 ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, μία άλλη μελέτη, με επικεφαλής μία Ελληνίδα ερευνήτρια της διασποράς, τη δρα Θεοδώρα Χατζηιωάννου του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, η οποία ανέλυσε 37 δείγματα αίματος, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αντισώματα έναντι των εποχικών κορωνοϊών (οι οποίοι προκαλούν κοινό κρυολόγημα) δεν παρέχουν προστασία έναντι της σοβαρής λοίμωξης Covid-19.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.