Οι τρεις λόγοι που πρέπει να σταματήσετε να φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι

Οι τρεις λόγοι που πρέπει να σταματήσετε να φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι

Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν εκείνοι που βγάζουν τα παπούτσια τους, προτού μπουν στο σπίτι, φορώντας τις παντόφλες τους, και από την άλλη υπάρχουν κι εκείνοι που δεν τα βγάζουν καν συνεχίζοντας να τα φοράνε και μέσα στο σπίτι, μέχρι την ώρα που θα ξαπλώσουν.

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να κόψετε αυτή τη συνήθεια.

Δείτε τρεις λόγους από αυτούς…

Μεταφορά βακτηρίων

Το πάτωμα και τα χαλιά στη δουλειά έχουν χιλιάδες βακτήρια. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Arizona μέτρησαν πως στα περισσότερα παπούτσια υπάρχουν, κατά μέσο όρο, γύρω στα 421.000 βακτήρια. Έρευνα απέδειξε πως πολλά παπούτσια έχουν μέχρι και το βακτήριο E.coli το οποίο «μαγνητίζεται» στα παπούτσια ύστερα από την επίσκεψή σας σε δημόσιες τουαλέτες.

Καταστροφή των πατωμάτων

Αυτό αφορά κυρίως τα ξύλινα πατώματα. Όσο πιο συχνά λερώνονται, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να τα καθαρίζετε, κάτι που στα ξύλινα πατώματα δεν κάνει πολύ καλό. Φυσικά δεν είναι μόνο η βρωμιά που καταστρέφει τα πατώματα αλλά και τα παπούτσια με τακούνι.

Δεν βοηθά την υγεία σας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιστήμονες τονίζουν πως είναι καλό για τα πόδια σας να περπατάτε ξυπόλητοι ή με κάλτσες μέσα στο σπίτι. Οι μυς στις πατούσες δυναμώνουν και έτσι είναι πιο δύσκολο να τραυματιστούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.