ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ξέχνα τα φαρμακεία: To καλύτερο γιατροσόφι για κρύωμα και ιώσεις θα το βρεις στην κουζίνα σου!

Ξέχνα τα φαρμακεία: To καλύτερο γιατροσόφι για κρύωμα και ιώσεις θα το βρεις στην κουζίνα σου!

Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα κρύωμα και μια ίωση με ήπια συμπτώματα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη πεντανόστιμη παραδοσιακή κοτόσουπα.

Η κλινική διατροφολόγος Jo Lewis με συνέντευξη στο BBC, ανέλυσε γιατί ο ζωμός κότας ενισχύει τον οργανισμός και δίνει εφόδια για να παλέψει το κορμί μας το κρύωμα.

Η κοτόσουπα λοιπόν ενισχύει την άμυνα πριν κρυώσουμε μέσω της μύτης και των μικροσκοπικών τριχιδίων.

Δεύτερον έχει παρατηρηθεί μείωση των φλεγμονών που δημιουργούνται στο κρύωμα.

Όταν κάποιος κρυώσει, ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια για να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες, και συνήθως δεν έχουμε όρεξη για φαγητό ή δεν μπορούμε να φάμε λόγω ατονίας. Η κοτόσουπα είναι τρώγεται εύκολα και περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που ρίχνονται στη μάχη κατά του κρυώματος.

Extra tip προσθέστε στη κοτόσουπα κρεμμύδι ή σκόρδο που αποδεδειγμένα έχει δράση κατά του κρυώματος και των φλεγμονών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος η κοτόσουπα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε καρνιτίνη, και είναι αυτή η ένωση αμινοξέων σύμφωνα με μελέτες που συμβάλει στο μετριασμό των συμπτωμάτων από το κρυολόγημα ή τη γρίπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.