ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σιγκαπούρη: Αναστέλλεται η χρήση δύο εμβολίων κατά της γρίπης – Πέθαναν 48 άνθρωποι

Σιγκαπούρη: Αναστέλλεται η χρήση δύο εμβολίων κατά της γρίπης – Πέθαναν 48 άνθρωποι

Την αναστολή της χρήσης δύο αντιγριπικών εμβολίων προληπτικά, καθώς 48 άνθρωποι στους οποίους χορηγήθηκαν στη Νότια Κορέα πέθαναν, αποφάσισαν οι αρχές της Σιγκαπούρης.

Η Σιγκαπούρη έγινε έτσι μια από τις πρώτες χώρες που ανακοινώνουν την αναστολή της χρήσης των συγκεκριμένων εμβολίων.

Ως το Σάββατο, οι αρχές στη Σεούλ είχαν καταγράψει 48 θανάτους ανθρώπων που εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης, αλλά επέμειναν ότι θα συνεχίσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς λένε πως δεν έχει διαπιστωθεί σχέση αιτίου-αιτιατού μεταξύ των σκευασμάτων αυτών και των θανάτων.

Κανένας θάνατος από το αντιγριπικό εμβόλιο στην Σιγκαπούρη

Δεν έχει καταγραφεί ως αυτό το στάδιο κανένας θάνατος στη Σιγκαπούρη ο οποίος να συνδέεται με τον εμβολιασμό εναντίον της γρίπης. Η απόφαση να ανασταλεί η χρήση των SKYCellflu Quadrivalent και VaxigripTetra έχει προληπτικό χαρακτήρα, εξήγησαν αργά χθες Κυριακή το βράδυ το υπουργείο Υγείας και η Αρχή Επιστημών της Υγείας.

Η Αρχή βρίσκεται σε επαφή με τις νοτιοκορεάτικες αρχές από τις οποίες περιμένει περισσότερες πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνάς τους για να διακριβωθεί εάν οι θάνατοι σχετίζονται κατά κάποιον τρόπο με τον εμβολιασμό κατά της γρίπης.

Το SKYCellflu Quadrivalent παράγεται από τη νοτιοκορεάτικη SK Bioscience και διανέμεται στη Σιγκαπούρη από την AJ Biologics. Το VaxigripTetra παράγεται από τη Sanofi και διανέμεται στη χώρα από τη Sanofi Aventis.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δύο άλλα εμβόλια τα οποία έχουν διανεμηθεί στη Σιγκαπούρη για την εποχή της γρίπης στο βόρειο ημισφαίριο την περίοδο 2020/2021 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται, διαβεβαίωσαν οι υγειονομικές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.